Videószerkesztők

azami
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2014.06.20. 20:25

Videószerkesztők

Hozzászólás Szerző: azami »

https://filmora.wondershare.com/video-e ... ditor.html
A legjobb 10 videoszerkesztő!
Nem indul: Avidemux,Vivia,Cinelerra.
A többit érdemes kipróbálni, vagy Puppy alatt is rákeresni hátha van repoban és indul.

azami
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2014.06.20. 20:25

Re: Videószerkesztők

Hozzászólás Szerző: azami »

Openshot súgófájl megtalálható az interneten, oldalfordítóval könnyen magyarra változtatható és lehet tanulmányozni:http://www.openshot.org/files/user-guid ... ction.html

NTamas
Hozzászólások: 1655
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Videószerkesztők

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Azami, ezt az ffmpeg-et használó videoeditort próbáltad már?
Linux alatt is működik, van 32 és 64 bites verziója is.
Letöltés:
https://www.videohelp.com/software/LosslessCut
https://www.techspot.com/downloads/6927 ... sscut.html
Használati útmutató, sajnos, csak angolul...
https://itsfoss.com/losslesscut-video-cutter/

azami
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2014.06.20. 20:25

Re: Videószerkesztők

Hozzászólás Szerző: azami »

Nem indul Mx-en.
Elég nagynak találom méretre, egy vágószoftverhez képest.
Ha tudsz valami érdekeset vele, készíts videót megnézzük. :)

NTamas
Hozzászólások: 1655
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Videószerkesztők

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Érdekes...
Ez a 32 bites verzió: Download LosslessCut 1.9.0 Linux [75.9MB] [Linux] simán elindul nálam a Tahrpup-6.0.6-os puppy verzión. Nem kell telepíteni, csak kibontottam a zip filét, és a kibontott programot tartalmzó könyvtárból simán, egy kattintás az egyik futtatható fájlon, ez a LosslessCut lesz, a maga 85 Megás méretével, elindult a program. (a másik, programban lévő nagyméretű fájl az az ffmpeg file, ez úgy kb. 33MB méretű.)
Kép

Nálam így néz ki az elindított program ablaka, ahol a help-re kattintva a webböngészőnk ezt a Github-os weboldalt nyitja meg nekünk. A weboldalon van egy jó kis működést bemutató videó is.
Kép

A LosslessCut is a cross platform GUI tool, vagyis egy több platformon létező veszteségmentes tömörítést alkalmazó kivágó szoftver, (és elvileg összeragasztó-program, ugyanis a program elvileg képes a forrásanyagba bemásolni egy másik videófájlt) ami nagyon jól jöhet olyankor, ha van egy, vagy több nagyméretű állományunk, amiből bizonyos részeket ki szeretnénk vágni, vagy van egy netről leszedett koncertfilmünk, bármilyen film, amiből részleteket akarunk kinyerni a forrásfájl sérülése nélkül.

Én a programot most egy netről beszerzett videóval teszteltem, sikerrel.
A teljes 279 MB méretű 2015-ös Hyde Parki koncertfilmből -Rod Live at Hyde Park 2015.mkv- az első két számot kivágtam a szoftverrel, ez egy 9 perc és 7 másodperces mkv clipp lett, és a mérete: 33MB. (tartalma matroska videó/matroska data)
Kép

A program az eredeti fájlt nem bántja, és a kivágás rekordidő alatt végbement, ráklikkeltem a szoftver alsó kezelőpultján középen lévő ollóra, és 5-6 másodpercen belül már meg is volt a kérdéses kivágott mkv fáfjl.
(persze előtte a kivágás kezdő idejét és majd a végző időt is be kell állítani, erre valók az olló ikon melletti kis grafikus jelek, és azok mellett pedig ott van mindkét jel mellett a beállított kezdő és a végző időket is mutató ablakok az ellenörzéshez. A képeken ezek a kezelő elemek jól láthatóak.)
Nem semmi a gyorsasága...de gyanítom, ebben valami trükk van, ezért egy másik számot is kivágtam az említett mkv-s koncertfilmből, és ez egy 5 perc, 26 másodperces clipp lett, ennek a mérete pedig 21MB lett. Ennek a második clippnek a kivágási művelete is igen gyorsan végbement, a vágó szoftver bal felső ablakában ilyenkor megjelenik egy fehér, forgó fogaskerék, és mellette a százalékos számérték mutatja, hogy a kivágási műveletünk épp hol is tart időben.
Kép

A videóból állóképeket is lehet kimenteni, erre való alul a kezelősávon lévő fényépezőgép ikon, mellette pedig beállítható, hogy milyen formátumban mentse el a képeket, ez nálam jpg, és png közt engedett váltani.
A forrásvideó típusának mutatása alul a kezelőablak jobb elején van, mellette ott van a sebességjelző ikon is.

A videóból való kivágás művelete a következő:
1. először is fogd/vidd módszerrel a program nyitóablakába húzzuk a kívánt videófájlt, erre a felső menüsorban van gombombináció is, és a hagyományos fájlkereső ablak nyílik meg ilyenkor, ahol be lehet tallózni a programba a kívánt videó állományt. Ez az állomány nálam az mkv volt, mert a netről letöltött egyes h-264-es mp4-es fájlokat nem ette meg, hanem feldobott egy ablakot, hogy ezeket előtte az ffmpeg-el kódoljam át.(gondolom mkv formátumba) Ami azért is érdekes, mert más egyéb, de szintén h-264-es mp4-es fájlt meg simán megnyitott, és azokból lehertett is kivágni részleteket.(videóelőzetes fájl, másik, a netről letöltött HD-s mp4 clipp) Az avi, mpeg, mpg, xvid, divx fájlokat sem nyitja meg, azok átkonvertálását kéri, lásd a képet erről.
Kép
2. a betöltött és elindított videóban kijelöljük alul, hogy honnan, milyen időponttól kivánunk kivágni, és elindítjuk a szoftver ablakában a lejátszást, majd a kivágás végponti idejét elérve megnyomjuk a kivágási idő végét jelző ikont, és ezután megállíthatjuk a videó lejátszását.
3. megnyomjuk az alul, középen lévő kivágást elindító ikont, és a bal felső sarokban megjelenő, forgó fogaskerék és a mellette futó százalékos kijelzés mutatja, hogy hol tart a program a kivágási művelet végrehajtásában. Amennyiben nem nagy képméretű, és nem HD, vagy Full-HD minőségű a forrásanyagunk, akkor igen rövid idő alatt végez a szoftver a kivágási művelettel. A kész kivágott anyagunk mentési helye, ha más helyet nem állítunk be, meg fog egyezni a forrásfájl eredeti helyével.

Természetesen, ha a forrásanyagunk minősége jó, az abból kivágott clipp minősége is az eredetivel azonos lesz, ha a forrásanyag netán gyengébb képminőséggel, és hangminőséggel bír, úgy az abból kinyert, kivágott clipp, fájl is ugyanazt a minőséget fogja visszaadni.
Kép
A kivágott állomány neve megegyezik a forrás állomány nevével, de benne lesz, hozzá lesz fűzve a kivágás kezdeti és végponti ideje is, a kiterjesztése pedig meg fog egyezni a forrásanyag kiterjesztésével.

Válasz küldése

Vissza: “Multimédia, videó lejátszás, felvevők, konvertálás”