A Google újabb húzása.

Totál hétköznapi témák, ötletek, tutira nem linux és nem PC
NTamas
Hozzászólások: 1655
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

A Google újabb húzása.

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Sajnos eléggé off topic a téma, annál is inkább, mert tenni ellene nem sokat lehet, tehát a mai hír:

Kérés nélkül bejelentkeztet a Chrome
Hlács Ferenc, 2018. szeptember 24. 12:07

A Google-szolgáltatásokkal a böngészőbe is automatikusan beléptet a keresőóriás. A cég szerint ezzel a böngészési előzményeket nem menti automatikusan a szoftver - vagy legalábbis nem mindenkinél.

Széleskörű nemtetszést váltott ki a Chrome radar alatt élesített, komoly adatvédelmi problémákat hordozó új funkciója: a Chrome 69-cel a szoftver magában a böngészőben is automatikusan bejelentkezteti a felhasználókat Google-profiljukkal, ha azok a keresőóriás valamely szolgáltatásába belépnek felületén - akkor is, ha az erre vonatkozó opciót a böngésző első indításakor a felhasználó expliciten elutasította.

A helyzetet tovább rontja, hogy kéretlen bejelentkeztetésről a böngésző egyáltalán nem értesíti a felhasználót, mindössze a jobb felső sarokban jelenik meg a Google szolgáltatásokban megadott profilkép, jelezve, hogy a profil már a böngészőben is aktív. A Google szerint azért volt szükség a vitatott újításra, mert ha valaki a Chrome-ból úgy próbál egy Google szolgáltatásba belépni, hogy közben egy másik fiók tulajdonosa jelentkezett be a böngészőbe, az összekavarhatja a két fiókhoz tartozó Google cookie-kat. Gyorsan világossá válik, hogy miután az indoklásból teljesen kimaradtak azok a felhasználók, akik egyáltalán nem szeretnének bejelentkezni a böngészőbe, azaz akiket a lépés a leginkább érzékenyen érint, a keresőóriás válasza inkább csak gyors tűzoltási próbálkozás volt.

A cikk folytatását a címben lévő linkre kattintva tudjátok elolvasni.

ticoo1
Hozzászólások: 540
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Re: A Google újabb húzása.

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Köszi az infót!

Válasz küldése

Vissza: “Off Topic”