Cseh kézbe kerül a Telenor.

Totál hétköznapi témák, ötletek, tutira nem linux és nem PC
NTamas
Hozzászólások: 1655
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Cseh kézbe kerül a Telenor.

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Cseh kézbe kerül a Telenor
Koi Tamás, 2018. március 21. 08:30

Eladja a norvég Telenor Csoport a vállalat kelet-európai érdekeltségeit, köztük a Telenor Magyarország Zrt-t. A vevő a cseh milliárdos, Petr Kellner kezében lévő PPF Group, mely korábban több távközlési szolgáltatót is felvásárolt a régióban. A magyar előfizetők rövid távon alighanem semmit nem éreznek majd a tranzakcióból.

A tulajdonos eredeti elképzelései szerint még idén gazdát cserélhet a Telenor Magyarország Zrt., ezzel a norvég állam többségi tulajdonában lévő Telenor Csoport 25 év után kivonulhat az országból. A Telenor Magyarország a cégcsoport több kelet-európai kirendeltségével (a magyar mellett a bolgár, montenegrói és szerb leányokkal) együtt, egyben kerül az új tulajdonoshoz, a cseh milliárdos, Petr Kellner csoportjához, a PPF Grouphoz - jelentette be a norvég anyacég szerda reggel. A cégekért összesen 2,8 milliárd eurót fizet az új tulajdonos. A vételt a cseh cég honlapján is bejelentették.
https://www.ppf.eu/en/press-releases

Kép


A további részleteteket a hwsw.hu oldalán ma reggel megjelent cikkben olvashatjátok el.

Az eseményt a weboldalán szintén elemző itcafé megjegyzi, idézem:
... Mint korábban beszámoltunk róla, korábban egy Mészáros Lőrinchez köthető befektető is érdeklődött a leányvállalatok iránt. ...
Továbbá idézi a cikk a Telenor Csoport vezérigazgatójának bejelentésének egy igen lényeges mondatát:
...A Telenor biztos benne, hogy térségbeli és iparági tapasztalata révén a PPF Csoportnál jó kézben lesznek a közép-kelet-európai leányvállalatok” – nyilatkozta Sigve Brekke, a Telenor Csoport vezérigazgatója. ...

(és így akár már teljesen szabad a pálya Mészáros Lőrinc előtt. Ha netán mégis úgy gondolja.....és ahogy jósoltam, úgy is gondolta. Az Index úgy értesült, hogy a felcsúti polgármester egyik érdekeltsége már jelezte a cseheknek, hogy ha a magyar céget eladnák, az érdekelné. Hogy mikor történt ez, arról nem derült ki semmi. A portál egy másik forrása azt mondta: ez inkább csak Mészáros szándéka, a cseh vevő azonban nem tervez egy újabb üzletet, legalábbis nem azonnal. - értem én, altatnak, jegelik a kialakult helyzetet, és kivárnak egy alkalmasabb időpontot)

NTamas
Hozzászólások: 1655
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Cseh kézbe kerül a Telenor.

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Fokozódik a helyzet.
Már összefonódásokat keresnek........
Ez lehet a kapocs a Telenor és Mészárosék közt

azami
Hozzászólások: 1014
Csatlakozott: 2014.06.20. 20:25

Re: Cseh kézbe kerül a Telenor.

Hozzászólás Szerző: azami »

Kedves Ntamás!
Tisztelettel megkérlek legalább ezen a fórumon legyen nyugtunk a napi politikától, már csak azért is mert nem ezért jövünk, és nem erre jött létre az oldal!
Megértésed köszönöm!

NTamas
Hozzászólások: 1655
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Cseh kézbe kerül a Telenor.

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Az Off topicba belefér, nem sért senkit, ha nem érdekel a napi politika, ne olvasd el, ennyire egyszerű.
De ígérem, nem viszem túlzásba, amúgy csak a kiemelkedő mobilos eladási hirek lett belinkelve, és sajnos ehhez, mint mindenhez, már ehhez is hozzánő, beleszól, beleáll a napi politika, az azokra való kommentálások, reagálások.

Válasz küldése

Vissza: “Off Topic”