iptv program by italy puppy...

Audió és videó vágó, szerkesztő, lejátszó programok, kodekek
NTamas
Hozzászólások: 1785
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: iptv program by italy puppy...

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Pár ismét használható linkkel (van ami nem egész nap megy!) bővített verzió készült el, a fájl neve:
IPTV_T64-0.5.pet Updated verzió: 2019.07.02

Kép

Akinek fenn van a 0.4-es verzió, annak elég csak a fő fájlt kicserélnie az /usr/bin könyvtárban.
Az új fő fájl (a fájlnév megegyezik a régi verzióéval) neve:
IPTV

Megjegyzés.
Amennyiben a default mediaplayer nálad (ezt hívja meg a program a lejátszáshoz) még egy régebbi VLC verzió lenne, -pl. 2.1.6- úgy előfordulhat, hogy egyes linkek azon nem indulnak el. Az mplayer és mpv motort használó média lejátszóknál ilyent én nem tapasztaltam, ajánlott az SMPlayer+mpv motor használata.

NTamas
Hozzászólások: 1785
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: iptv program by italy puppy...

Hozzászólás Szerző: NTamas »

A fenti hozzászólásban lévő pet csomag tegnap updatelve lett, a régi, már nem működő linkek cserélve lettek, remélhetően ezek is kitartanak egy jó ideig!
(ebben még a default mediaplayer-t hívja meg a program)
Kép

Más.

Az előző verziók eléggé fapadosak voltak, már ami a kezelhetőséget illeti. Eléggé körülményes -bár könnyen megszokható- volt, hogy a megnyitott playerben kellett leállítani a streamot, majd bezárni magát a playert, és csak utána lehetett új streamot indítani.
Ahogy az előző oldalon írtam is, ez az eredeti program készítője miatt(xanad 20160228) van így.

Mivel eléggé idegesített a dolog, és az is bosszantott, hogy az iptv player ablakából nem lehet addig új streamot indítani, amíg a lejátszó alkalmazást nem zárjuk be. Sokkal jobb lenne, ha az iptv player box-ban lehetne bezárni a videólejátszót és egy másik linket indítani arra rákattintva. Ez az eredeti programban nem ment, ezért én azt kicsit megvariáltam, kapott az alkalmazás egy belső, leállító gombot, amivel a megnyitott videólejátszó -jelen esetben már ez az mpv, erről később- egy kattintással leállítható. Éa a boxból azonnal indítható egy másik stream. Tovább finomítva a dolgot, a leállító gomb mellett most már úgy is bezárható a lejátszó, -és indítható az új stream- ha csak simán egy másik stream linkre kattintunk, ekkor az eddig nézett videó lejátszó ablak bezáródik, és azonnal elindul -kis késéssel, a streamtól függ, mennyivel- a másik stream, amire rákattintottunk a link box-ban. a kiegészítések miatt kicsit meghízott a program ablaka, és pár kbyte-al nagyobb lett a programocska mérete, mint az elődjének.
Kép

Fontos, hogy ez a javított verzió már nem! az eddig használt default mediaplayert hívja meg, hanem célzottan az mpv lejátszót!
Azért döntöttem így, mert az újabb puppykban már jobbára az mpv van beépítve, és az mplayer lejátszó meg egyre kevesebb puppyban van benn alapból.
Az eddig a puppykban megszokott gnome mplayer is az mplayer motort használja, és ha az nincs benne a puppyban, úgy a gnome-mplayer sem fog működni.
A vlc lejátszó sem túl gyakori vendég, sem a régi, sem az újabb puppykban, tisztelet a kevés kivételnek.
Így jobbára csak az mpv maradt, mint szóba jöhető lejátszó, ez létezik a modernebb puppykhoz, és létezik a régebbi, lásd pl. a Precise puppykhoz is!
A képeken is egy régebbi puppy verzió, és egy régi, a precise-hez használható mpv lejátszó -mpv-20150814-git-i686-precise.pet- combója üzemel, teljes megelégedésemre.

A bővített verzió fájl neve:
IPTV_T64-0.6.pet Updated verzió: 2019.07.05 19:15
Akinek fenn van a gépén a 0.4-es, vagy netán már a 05-ös előző verzió, annak elég csak a fő fájlt kicserélnie az /usr/bin könyvtárban.
Az új fő fájl (a fájlnév megegyezik a régi verzióéval) neve:
IPTV
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára NTamas 2019.07.05. 18:46-kor.

ticoo1
Hozzászólások: 579
Csatlakozott: 2014.10.21. 08:58

Re: iptv program by italy puppy...

Hozzászólás Szerző: ticoo1 »

Köszönöm szépen! Pompás. :D

Asterix
Hozzászólások: 521
Csatlakozott: 2015.07.11. 08:55

Re: iptv program by italy puppy...

Hozzászólás Szerző: Asterix »

Üdv!
Ez jól jött!
Köszi NTamas ! :D

Válasz küldése

Vissza: “Multimédia”