SoundCloud

Audió és videó vágó, szerkesztő, lejátszó programok, kodekek
kros54
Hozzászólások: 397
Csatlakozott: 2014.06.17. 07:01
Kapcsolat:

SoundCloud

Hozzászólás Szerző: kros54 »

Aki sokat dolgozik számítógéppel, saját tapasztalataim alapján többnyire valami háttér-médiatartalom fogyasztója is.
Azaz, valami zenét, rádiót, streamet hallgat.
Kitűnő megoldások az internetrádiók, de vannak más megoldások is.
Ilyen - többek között - a https://soundcloud.com/ ahol remek podcastokat lehet befogni.
Meg minden mást, szóval ajánlom a T. közönség figyelmébe.
Van rá alkalmazásféle is, http://www.soundnodeapp.com/ természetesen linuxos is van itt.

NTamas
Hozzászólások: 1724
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: SoundCloud

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Van app hozzá, igen, Linux-os is, kétféle is, 32 és 64 bites is, letöltöttem a 32 bites verziót, ami önmagában jókora méretű 39MB-os Soundnode-App.zip névre hallgató csomag. Ezt kibontva kapunk egy 103MB-os!!! méretű alkönyvtárat, amiben van elvileg a program pár alkotóeleme.
Kép
Itt a Soundnode-App nevű fájlt elindítva lehetne beüzemelni az alkalmazást, de nálam csak feldob egy account keresés, betöltése ablakot, három másodpercig vár, azután ez a fekete hátterű program ablak átvált fehérre, és semmit nem csinál, hanem kilép.Itt az első, még lejátszó-ablak képe, ahol keresi a nemlétező SoundCloud-os accountomat, kivágtam a lényeget, csak azt fotóztam le, a lejátszóprogram amúgy sem látszik.
Kép
Szóval ez így egy nagy rakás sz@r, és maga a megoldás kísértetiesen hasonló, mint az első Popcorn-os lejátszók voltak, annál sem indult el a legelső változat, ez sem megy Precise Puppy 571 Lite alatt.
Amúgy is útálom azokat a programokat, ami zenelejátszás címén mindenféle egyéb szeméttel telehányja a gépet, ilyen az összes képes-adatos-listás lejátszó, de ilyen az agyonsztárolt xbmc is!
Köszönöm nem, inkább egy sima tálcáról indítható streamlejátszót használok az legalább semmi mást nem hoz le a gépre, és nem szemeteli tele azt mindenféle tök felesleges dologgal. És nem utolsó sorban elsőre működőképes. Mert ugye egy háttérben futó zenelejátszónál ez lenne a lényeg.
Amúgy azért érdekelne, mi a fenének kell egy sima zenei stream lejátszáshoz 103MB-nyi cucc, költői kérdés volt csak, ez a progi erősen felejtős kategória, a sima háttérzenélésre ezerszer jobb és kisebb és már bevált programok léteznek. És nem kell hozzájuk sehova sem beregelni!!!
Sorry kros54, nem Te tehetsz róla....

kros54
Hozzászólások: 397
Csatlakozott: 2014.06.17. 07:01
Kapcsolat:

Re: SoundCloud

Hozzászólás Szerző: kros54 »

Nyilván előtte/közben regisztrálni kell az anyahonlapon.
Abban meg mélyen igazad van, hogy én is a pici programocskákat szeretem, és a Puppy éppen ezért kedvencem.
***
Ezek már nem éppen ehhez a témához tartoznak, de Puppyk.
Németországból kaptunk 8-10 kidobott gépet. Némelyikben még SD-RAM van, órajelük 2 GHZ, szóval nem erőművek. Német nyelvű operációs rendszerekkel, és olyan BIOS-szal, amely jelszóval le van zárva. Én csak azt a módszert ismerem, hogy kiveszem az elemet, az eddig segített jelszót felejteni, na, ezeknél nem...
A lényeg: kizárólag a (Suli)Puppy LiveCD-vel tudtam ránézni a gépekre... az volt kéznél, nyilván bármelyik jó lett volna.

NTamas
Hozzászólások: 1724
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: SoundCloud

Hozzászólás Szerző: NTamas »

kros54 írta:Nyilván előtte/közben regisztrálni kell az anyahonlapon
Nem ez a gondom kros54, -félreértettél- ennyit még én is felfogtam, bár azt azért igazán nem értem, ha csak stream sugárzott zenét akarok(háttérzeneként, és nem letölteni!) hallgatni - tegyük fel, mindezt ingyért - ahhoz miért is kell előtte beregelnem oda? - -mert azt értem, ha netán feltöltök, és megosztok akkor igenis regisztrációköteles a dolog, se egy sima zenehallgatáshoz??? -na mindegy, menjünk tovább, nem ez a lényeg most.
A gondom az, és ez lenne a lényeg, -talán nem eléggé érthetően írtam le, de ennél jobban szerintem nem lehet- hogy bár nincs regisztrációm a felhőbe, de azért a cliens program igazán már elindulhatna, legalább a program maga bejöhetne -már maga a cliens program - de nem ezt teszi, hanem, mint az első rossz emlékű Popcorn cliens, egy kifehéredő programablak után elszáll a cliens program. Legalább annyit tehetne, hogy bejöhetne a regisztrációs adatokat beérő része a programnak, -nem lenne talán túl megerőltető tőle(meg a cucc programozójától sem! - vagy igen?) hogy ha netán nem talál előfizetésre utaló nyomot, akkor legalább legyen egy felület, ahol ezt megadom a szoftvernek. - mondjuk ez is megér egy misét, hogy milyen alapon keresne a gépemen regisztrációs kódot, vagy egyebeket, és arról már nem is beszélve, hogy a cliens szoftver őnagysága azt honnan fogja tudni, (főleg, ha kilép a program és nem megy tovább!!!) hogy éppen kinek a gépén fut, és annak van e egyáltalán érvényes regisztrációja, hiszen a program működésileg odáig már nem is jut el, hogy a regisztrációs adatokat valahogy megadjam neki - (lásd a kifehéredő és azonnal bezáródó programablakot)

Vagy ne adj isten, csak a szokásos Puppy Linux-os függőségi hibák vannak a háttérben?
Mert függőségekről, illetve a kellő függőségekről nem szól a fejlesztői oldal, meg az sem, ahonnan le lehet tölteni a Linux-os clienseket.
Na ez lenne a fő problémám. És emiatt szanáltam is ezt a programot.

Utóirat.
Ismételten letöltöttem a 32 bites zip csomagot, kibontottam újra, - leellenőriztem a futtatási jogot is - majd elindítottam, és az eredmény ugyanaz, bejön egy sötét hátterű ablak, benne pár másodpercig fut az, ami fentebb a kis képen látható, majd az ablak kb. négy másodperc után kifehéredik és bezáródik! És ami még egy írtó egy trehányság a fejlesztőtől, a 32 bites és a 64 bites csomag is ugyanazon néven szerepel, csak a terjesztői oldalon külön 32 illetve 64 bites alkönyvtárból lehet letölteni az ugyanolyan nevű Soundnode-App.zip csomagot!!! A poén meg az, hogy a Windows-os és a Mac-es zip csomag is ugyanerre a névre hallhat!!! A 83 MB-os Soundnode-App fájl jobb egérgombos függőség leellenőrzése sem ad okot a nem működésre.
Kép

Utó-Utóirat, annak okán, hogy egy másik Precise verzión meg láss csodát, simán elindult a program, és működik szépen, szóval a fenti issé morózus megállapításaim kissé mérséklődtek de most már igazán kíváncsi vagyok a saját fő Precise verziómon ez miért nem működik. Megjegyzem azt, hogy ezen a fő Precisen az említett Popcorn program sem indult el, míg a másik Puppy verzión ahol ez a zenei cucc működik, azon viszont igen! A hardver meg tök ugyanaz! A két Puppy precise meg PAE-s verzió mindkettő, tehát adott a költői kérdés, miért csak a másodikon működik a SoundCloud?
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára NTamas 2016.02.04. 21:19-kor.

janugsa
Hozzászólások: 465
Csatlakozott: 2014.06.28. 00:17

Re: SoundCloud

Hozzászólás Szerző: janugsa »

Én kipóbáltam Tahr605, Brutal-vividpup és Megalomanic-precise571
puppykon . Nálam bejött a regisztációs ablak. 10 perces emil címmel regisztráltam. Vissza nem jött semmi, de be tudok lépni. Igaz fogalmam sincs mire való, a top 50 az jön rajta.
Viszont, a tahr-on eltűnik az egérkurzor egy időre ( igaz csak egy tahr puppyn), a vividen meg
nem tudok addig fájlt átnevezni!!!!!! amíg be vagyok lépve.
A precisen még nem találtam bajt
soundcloud.jpg
soundcloud.jpg (75.75 KiB) Megtekintve 2603 alkalommal

NTamas
Hozzászólások: 1724
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: SoundCloud

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Na, feltettem egy szintén 571-es Precise-t, de ez egy angol verzióból magyarított verzió, és ezen csont nélkül elindul a program, és bejön a SoundCloud regelő oldala.
Kép
Na, meglátjuk, még tesztelem.

Viszont ez az angolból magyarított Precise 571 verzió kissé nehézkesebben működik, mint a sima kros54 féle Precise Puppy 571 Lite verzió, és pár dolog el sem indult itt, ami a másik, kros54 féle Precise-n meg simán működik.

Na, közben 10 perces E-mail segítségével beregeltem én is, beengedett, és megy a stream is.(a Top50-et próbáltam én is)
Kép

Most már csak arra kéne rájöjjek, a másik, Precise 571 Lite verzión miért nem indul el a program, noha ott sincs függőségi hiánya. A fizikai gép meg ugyanaz alatta. A két precise meg PAE-s mindkettő, tehát ebben sem lehet különbség.

Közben próbálgatom, az egérkurzor nálam ezen a módosított (angol-magyar) Precise 571 -en nem tűnik el. saját listát is létre tudok hozni, arra kedvencet tenni, egyedül a felhő ikonos Stream menüpont nem csinál semmit, gyanítom az lehet a feltöltésekből maga a fő stream sugárzás, mert a saját létrehozott listádat is le tudod végig játszani, még az Upload rész az, ami ködös a dologban, nem tudom, hogy az a felhős tárhely hogy működik, nem ismerem még annyira ezt a clienst. De annyit már kivettem belőle, hogy a webes oldalra böngészővel belépve, eleve látszik a saját létrehozott listád, és annak van egy, szerintem flash-es lejátszója is, tehát a cliensprogit csak a saját listád lejátszásáért a weben nem kell elindítani, zenél az a beépített lejátszójával is.

kros54
Hozzászólások: 397
Csatlakozott: 2014.06.17. 07:01
Kapcsolat:

Re: SoundCloud

Hozzászólás Szerző: kros54 »

Van egy felvetésem.
Van itt valahol a youtube wiever. Ez most az analógia, kérem szépen.
Csak összefoglalom azon tulajdonságát, amely itt is érdekes lehet: lejátszik egy videót, s jobb RAM-használattal, mintha ugyanez böngészőben történne.

A soundcloud.com esetében az onnan elérhető zenék az érdekesek, s nem maga az alkalmazás (egészen elborzasztó a mérete, tudom én, hogy terrás merevlemezek vannak - de igaza van NTamasnak, minek, ha kisebb, jobb megoldás is akadhat?
Magyarán, ez a soundcloud.con kiad egy olyan streamet, ami éppen nekünk kéne.
Valami olyasféle szkript nem ártana [hozzáteszem: annak, akit ez a téma érdekel!] ami ezt átadná valami egyszerűbb másik alkalmazásnak, amivel jobb és kevésbé RAM-terhelő a lejátszása, mintha elmennénk oda a böngészővel, és beírnánk ezt a címet.
Egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy van is ilyen, tehát valamelyik puppy-alkalmazás eleve tudja ezt.

NTamas
Hozzászólások: 1724
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: SoundCloud

Hozzászólás Szerző: NTamas »

kros54 írta:A soundcloud.com esetében az onnan elérhető zenék az érdekesek, s nem maga az alkalmazás (egészen elborzasztó a mérete, tudom én, hogy terrás merevlemezek vannak - de igaza van NTamasnak, minek, ha kisebb, jobb megoldás is akadhat?
Magyarán, ez a soundcloud.con kiad egy olyan streamet, ami éppen nekünk kéne. ...
Valóban, kiad egy streamet. DE!
Tegnap épp janugsával közösen regeltünk be próbakép egy 10 perces, eldobható E-mail címmel, elsőre rendben be is engedett a cliens is, és a webes felület is!(az utóbbihoz lesz egy érdekes megjegyzésem)
Saját lejátszási listát is létre tudtam hozni a cliensben, ami a weboldalon is megjelent, az oldal frissítése után, és elvileg a webböngészőben is lejátszhatóak a listára felvett közzétett tartalmak, maradjunk a podcast kifejezésnél. Ugyanis ezt a valamit tartalomnak nevezni, erős túlzás. Eleve nem komplett, eredeti zeneszámok vannak fent többségében, hiszen azok eleve jogdíjkötelesek, így azok feltöltésébe, és a közösségbe való megosztásba problémákat vet fel az ilyen irányú tevékenység. Ezért szinte minden podcast tartalom vagy saját remix, vagy valamiféle összevágott baromság, aminek az igazi zenehallgatáshoz a világon semmi köze!!!
Ez a fajta szemlélet, ami itt a SoundCloud-on van, azt eredményezi, hogy igen ritka az eredeti, előadói zene, mivel ezek jogdíjasak, így a feltöltésük és a közzétevésük eleve törlést vonhat maga után. Ezért azután szinte mindenhol az eredeti zeneszámok megszexualizált verziója van fenn vagy jobb esetben még egy esetleg hallgatható remix, vagy dj-szerű nyekergés, ezeket normális zenének nevezni hát nem tudom.
Az tény, hogy a mai, elkorcsosult világban az ilyen agyonvágott, remixelt, dj klubbokban erőltetett valaminek van most keletje, de ez az igényes zenehallgatástól igen távol áll! Az még esetleg hagyján is lenne ha az eredeti SoundCloud-os elképzelés szerint a zenészeknek létrehozott bemutatkozó, kísérleti, egyedi elvételeket bemutató oldal eredeti elképzelése szerinti anyagok lennének csak itt, de hát ez nem így van, tele van mindenféle szeméttel, hallgathatatlan ricsajjal, nyikorgással, meg egyéb baromságokkal. Nem tudom, ez kinek lehet érdekes, de a kulturált zenehallgatáshoz ennek így, ilyen módon semmi köze nincsen.
Az már csak hab a tortán, hogy nálam a kétféle Puppy Linux-ban a kros54 féle Precice 571 Lite-ben, a feltelepített Firefoxban a SoundCloud oldalon még jól működik a webes lejátszó, lejátssza a playlist-et, de ugyanitt a cliens program továbbra sem működik, ahogy már tegnap leírtam. A másik Precise Puppy-ban, az angolról magyarrá alakított eredeti Precise 571-ben működik a cliens program, de az abba feltelepített ugyanolyan verziójú, és ugyanazokat a kiegészítéseket magában foglaló Firefox-ban meg nem megy a webes lejátszó rész!!
A flash verzió is ugyanaz mindkettőben, tehát ez sem okozhatja a hibát, a beépülők is ugyanazok, mégsem működik a playlista lejátszás itt ezen az angolból magyarrá lett Puppy-nál az ugyanazon verziójú Firefox-ban, szóval ez is egy érdekes dolog! És még nincs vége!
Ma már a tegnap létrehozott e-mail címmel be sem enged a weboldal, ráadásul még egy chapta azonosítót is betettek a bejelentkező oldalra. Íme:
Kép
Szóval már nem fogad el mindenféle kamu e-mail címet e még mondjuk rendben is lenne, de pl. egy élő, freemail.hu-s levélcímre is azt mondja, hogy nem élő levélcím és nem enged azzal regelni!!! Ha meg mégis sikerülne valamivel újra beregelni, akkor az account -nál meg mindenféle egyéb adatra is nagyon kíváncsi és ha nem adod meg, akkor egy idő után törli az accountodat!
Szóval ez a SoundCloud eléggé felejtős kategória, igaz én adtam neki még egy esélyt, de ezt eljátszotta, számomra értéktelenné válva ezzel. Nehogy már egy sima zenehallgatáshoz ezernyi adatot ki kell adjak magamról, nonszensz. Amúgy ez egy Google szisztema, és gondolom, hogy ez a rendszer így, ebben a formában nem sokáig marad ingyenes! De az is marha, aki ezért az erősen kétes tartalomért, -nem az eredeti zenéért, felvételekért- fizetni is lesz majd hajlandó!
Emiatt én ezt az egészet törlöm a gépemről, és nem igazán érdekel más ilyen, SoundCloud-os stream címet lejátszó cliens sem. Az eredeti cliens meg azért ilyen nagy méretű, mert abban benne van a SoundClous komplett Help-je is, lásd pl. a saját playlista létrehozást bemutató példával.

kros54
Hozzászólások: 397
Csatlakozott: 2014.06.17. 07:01
Kapcsolat:

Re: SoundCloud

Hozzászólás Szerző: kros54 »

Valóban, van ott sok ilyen-olyan stream is.
Ám ha kicsit rákeresel, pl. B. Tóth László is tölt fel ide, szóval azért akad ott.
De nemcsak oda, hanem ideis: https://www.mixcloud.com/discover/b-toth-laszlo/
Tehát a kérdés nem is a pontos hely, hanem olyan lejátszó, amely ezeket (a podcastokat) viszi, kb. úgy, mint a youtube-wiewer.

NTamas
Hozzászólások: 1724
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: SoundCloud

Hozzászólás Szerző: NTamas »

kros54 írta:... pl. B. Tóth László is tölt fel ide, szóval azért akad ott.
De nemcsak oda, hanem ideis: https://www.mixcloud.com/discover/b-toth-laszlo/
Tehát a kérdés nem is a pontos hely, hanem olyan lejátszó, amely ezeket (a podcastokat) viszi, kb. úgy, mint a youtube-wiewer.
A Mixcloud-on én is fenn vagyok, de ott nem maga B.Tóth László tölt fel, -hanem az ő anyagait mixelik fel mások- nézd csak meg jobban, az Ő műsorait, riportjait töltik fel oda más egyének.
Amit belinkeltél:https://www.mixcloud.com/discover/b-toth-laszlo/
ezen is jól látni, hogy két másik felhasználói név van a podcast-ok mögött.
https://www.mixcloud.com/Nagyember/
https://www.mixcloud.com/budaorsiinfo/
meg ez is:
https://www.mixcloud.com/jockey63/b-t%C ... szl%C3%B3/
de itt már, akárcsak a SoundCloud-on is tapasztalható, tempókülönbséggel megy a mix, talán éppen ugyanúgy a jogdíjak miatt van itt is ez a megoldás, szóval ez roppant egy zavaró dolog, tényleges, igazi zenehallgatásra ez sem jó, még háttérzeneként is zavaró, inkább bekapcsolom a sokol rádiót, az is tud ilyen minőséget.
Az első linkelt oldal tulajdonosa még akár maga B.Tóth is lehetne, de kétlem, hogy ez a név, őt takarja, hiszen a mixcloud ismertetőjében ez áll róla:
Kovács "Nagyember" László
1986 óta lemezlovas, 1994-2006 között a Juventus Rádió műsorvezetője, 8 mixlemez és számtalan remix-megamix készítője valamint producere, 2009-2013 között a Moulin Rouge Budapest rezidense, jelenleg is aktív országjáró lemezlovas, producer.
Az általános podcast lejátszó player, ami menne is Puppy Linux alatt, az még kérdéses, ha lesz egy kis időm rákeresek.
---------------------------
Elvileg a Nuvola Player képes lenne erre a feladatra.
De, az Arch Linux verzióhoz is egy halom függőség kell, meg ehhez a Nuvola Player verzióhoz is.
Van egy letölthető telepítő csomag itt:
http://linux.softpedia.com/get/Internet ... 5366.shtml
leszedtem, és belenéztem a csomagba,
Kép
és a readme.md filét szövegként megnyitva, ezen hosszú függőséglistát találtam benne.

### Dependencies

* [Python 2](http://python.org) >= 2.7 (recommended)
or [Python 3](http://python.org) >= 3.4 (not well tested)
* [Vala](https://wiki.gnome.org/Projects/Vala) >= 0.22.1
* [Diorite library](https://github.com/tiliado/diorite) 0.2.x
* [glib-2.0](https://wiki.gnome.org/Projects/GLib) >= 2.40
* [gio-2.0](https://wiki.gnome.org/Projects/GLib) >= 2.40
* [gobject-2.0](https://wiki.gnome.org/Projects/GLib) >= 2.40
* [gthread-2.0](https://wiki.gnome.org/Projects/GLib) >= 2.40
* [gtk+-3.0](http://www.gtk.org/) >= 3.10
* [gdk-3.0](http://www.gtk.org/) >= 3.10
* [gdk-x11-3.0](http://www.gtk.org/) >= 3.10
* [x11](http://www.x.org/wiki/) >= 0.5
* [json-glib-1.0](https://wiki.gnome.org/Projects/JsonGlib) >= 0.7
* [libarchive](http://www.libarchive.org/) >= 3.1
* [webkit2gtk-3.0 or webkit2gtk-4.0](http://webkitgtk.org/) >= 2.4
* [javascriptcoregtk-3.0 or javascriptcoregtk-4.0](http://webkitgtk.org/) >= 2.4
* [libnotify](https://git.gnome.org/browse/libnotify/) >= 0.7
* optional unity >= 3.0
* optional dbusmenu-glib-0.4 >= 0.4

Nem tudom, egyáltalán megéri e ennyi melót fordítani egy lejátszó Puppy alá portolására.

Válasz küldése

Vissza: “Multimédia”