Oldal: 1 / 1

MPlayer Trayradio 1.02 HU+ Mplayer_IPTVTray 1.02 HU

Elküldve: 2014.11.04. 00:16
Szerző: NTamas
MPlayer TrayRadió 1.02 HU
Mivel ma ilyen rádiós napunk van, -lásd janugsa szuper feljavított Pupradió-ját - így én is beszállok ebbe a javítási-tuningolási játékba, persze csak szelíden, amolyan amatőrként. A lengyel Trayradió programba piszkáltam kissé bele, tettem bele pár új, magyar és nem magyar adót, lengyelről magyarra variáltam át az egyetlen működési felületet, a tálca-ablakot, a menüt, továbbá megpróbáltam kijavítani egy, a lengyel verzióban még meglévő hibát, nevezetesen a lengyel program Stop bejegyzését használva a program azonnal kilép az alapértelmezetten, és egyetlen lejátszóként meghívott MPlayer parancssoros lejátszóból. A tálcafelület ekkor még továbbra is elérhető, a menü választható, a rádió adók is, de a kiválasztott adó ezután már nem indul el, csak egy halk kattanás, és semmi több. Ezután ki kellett lépni a programból, majd újraindítani, és lehetett tovább rádiózni a következő Stop gomb lenyomásig. Ez nem állapot, ezért belenéztem, és a programban az mplayer stop-hoz rendelt -quiet bejegyzést lecseréltem a sima stop bejegyzésre, és ennek hatására az általam megvariált verzió már ezt nem produkálja a fent említett hibát, legalább is nálam már nem volt ilyen a javítás után. A program a lengyel verziótól eltérő ikont kapott, a régi nagy kedvencem ikonját tettem bele, remélem az ikon nem jogdíjas, és nem fog érte a kedvenc RadióTray progim szerzője utólag beperelni.

Kép
Az MPlayer TrayRadió 1.02 HU tálcaikonja és az azzal előhozható menű képe.
Kép
Az MPlayer TrayRadió 1.02 HU programban lévő kiválasztható rádió streamek listaablaka.
Kép
Az új radió streamek hozzáadása ablak képe.

Letöltőlink :
Az általam módosított MPlayer TrayRadió 1.02 HU program pet csomagként innen tölthető le:
Mplayer_TrayRadioHU_1.02.pet
Size: 15 KB
Modified: 30.08.2017

A program meghívja a Geany programot a rádiólista szerkesztésére, tehát ennek a proginak a jelenléte szükséges feltétel, de ez gondolom, minden Puppy-nál már adott alapból, akárcsak az MPlayer program is, amihez ez a kis felület készült.
A rádiólista bővíthető további adók URL-jének és nevének sajnos csak egyenkénti beírásával, amire viszont vigyázni kell az az, hogy az MPlayer program egyes, m3u-val végződő rádiócímeket nálam nem fogadott el, úgyszintén a pls végződésű URL-eket sem szereti, nálam ilyenek meg sem szólaltak, noha, például ilyen címek a VLC-vel gond nélkül lejátszhatóak. Ha ilyen címet adunk meg az új adó beírása menü box-ban, és azt kiválasztva a listából a program néma maradhat, és másik adó kiválasztására sem reagálhat, ekkor a programot újra kell indítani, és a kérdéses rádiócímet eltávolítani, ezután gond nélkül menni fog a lejátszás.

Mplayer_IPTVTray 1.02 HU
Mivel az MPLayer motor nem csak rádiós streamet képes lejátszani, hanem videó streamet is, ezért ennek a proginak egy videó stream lejátszáshoz igazított verzióját is elkészítettem, Mplayer_IPTVTrayHU_1.02 névvel.
Ugyanúgy ahogy az előző kis progi, ez is a tálcára ül be indítás után, és a tálcán lévő kék iptv-s ikonra jobb egérgombbal rákattintva előjön az egyszerű kis menü, amiben választhatunk a már meglévő videó streamek közül, illetve egyesével hozzá is adhatunk új videó stream linkeket, akárcsak a rádiós verziónál. A meglévő videó stream listát szerkeszthetjük is, ehhez a program a már említett geany editort hívja meg.
Az MPLayer lejátszó a videó stream linkeket egy kis ablakban nyitja meg alapértelmezettként, a teljes képernyőre váltáshoz az F billyentyű gombot használd. A videó megállítását, vagy a pillanat állj funkciót a tálca-menüből is tudod aktiválni, de a billentyűzet P vagy Space gombjaival is lehet a pillanat állj funkciót alkalmazni. Az Esc gomra ütve azonnal kilép a lejátszási ablakból.
Mindkét programra igaz, hogy van benne egy automata indításkori betöltés funkció, amivel a puppy linux elindulása után azonnal betölti a programot a tálcára és onnan külön betöltés nélkül indítható lesz.

Kép
Az Mplayer_IPTVTray 1.02 HU tálcaikonja és az azzal előhozható menű képe.
Kép
Az Mplayer_IPTVTray 1.02 HU programban lévő kiválasztható videó streamek listaablaka.
Kép
Az új videó streamek hozzáadása ablak képe.


Letöltőlink :
Az általam gyártott Mplayer_IPTVTray 1.02 HU program pet csomagként innen tölthető le:
Mplayer_IPTVTrayHU_1.02.pet
Size: 13 KB
Modified: 29.08.2017

Lehetne egy közös programot használni a rádiós és videós stream linkekhez, de szerintem jobb, ha külön vannak választva a két műfaj linkjei, és nem egy nagy kupacban vannak összekeveredve. A két kis program használata a mérete okán nem lehet senkinél sem nagy probléma. A kezelésük szinte teljesen megegyezik, ami mégis eltérő bennük, az a menük felirata, és a tálcaikonok képe.

Re: MPlayer Trayradio 1.02 HU+ Mplayer_IPTVTray 1.02 HU

Elküldve: 2017.08.30. 13:37
Szerző: NTamas
A fent említett két program -letöltő linkek frissítve!- telepítés után szépen beépül a puppy linux multimédia menüjébe és onnan indítható, vagy asztalra kitett indító ikonról, lásd a képen.
Kép

Az iptvtray programban frissítettem a videó stream linkeket, és van olyan mint a képen is látható Capital_TV link ami kis késéssel indul csak el, és utána már rendben nézhető, igaz a net sebességem igen sűrűn szakadozott, de a lejátszás ennek ellenére folyamatos volt.
Kép

Egy másik kipróbált zenei linknél már ilyen gondom nem volt, és a C-music stream-je simán, akadozás nélküli folyamatos sebességgel jött.
Kép