Softmaker - TextMaker 2002 free (csak angol nyelv)

Az irodai munkához elengedhetetlen szoftverek - Office, PDF olvasó, szerkesztő...
NTamas
Hozzászólások: 1758
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Softmaker - TextMaker 2002 free (csak angol nyelv)

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Softmaker - TextMaker 2002 free verzió.
(csak angol nyelvű verzió)

Tudom, hogy létezik több free kiadású komplett Softmaker Office csomag is, de akinek nem kell az egész csomag, és megelégszik egy angol nyelvű szövegszerkesztővel, annak még ma is jó szolgálatot tehet a Softmaker cég 2002-es TextMaker free kiadása, és ráadásul, ha nem akarjuk, nem kell regisztrálni hozzá, hanem azonnal a free kiadást vehetjük birtokba.

A telepítő pet csomag feltevése utáni első indításkor ez a kép fogad minket:
Kép

Ezt a beállítást a fiatalabb Softmaker verzióban a futó programban a menüből adhattuk meg, ennél a régi verziónál az első indításkor tehetjük ezt meg.

Majd jön ezután a legfontosabb kérdés, regisztrált vagy free verzióént akarjuk e tovább használni a programot.
Kép

Akinek netán a fiókja mélyén lapul még ezen verzióhoz való regfájl, az most regisztrálni tudja a programot, míg akinek nincs ilyen regkódja, az free verzióként használhatja tovább a Textmakert a Skip registration gomba kattintva.
Kép

Ez a free TextMaker verzió annak is jól jöhet, aki pl. angol nyelvű mini-puppy verziókba keres egy kisméretű, de jól használható szövegszerkesztőt, de az Abiword-öt nem kedveli túlzottan.

Az általam megvariált telepítő pet csomagban annyi változtatás van az eredetihez képest, hogy a desktop fájlhoz való ikonkép a puppy-linuxokban a megszokott helyére, a pixmaps könyvtárba került be, illetve kimaradt a telepítőből az az pinstall.sh parancsfile, ami a Textmaker programot alapból beírja a defaultwordprocessor fájlba, kiütve onnan az Abiword program beírást.
Magyarul ez annyit tesz, ha van egy olyan puppy, ahol már van fenn egy Abiword szövegszerkesztő is, akkor ezt a free Textmaker programot simán mellé tudjuk telepíteni, és nem kavar bele a már meglévő kialakít rendszerbe.(marad az Abiword a defaultwordprocessor)

A puppyban pedig szépen beépül a menübe a megfelelő helyre, és onnan indítható.
Kép

A TextMaker 2002 free program innen tölthető:
textmaker-2002_eng_puppy.pet (3118 K - xz compressed)

Válasz küldése

Vissza: “Irodai szoftverek”