Oldal: 1 / 1

Telegram Messenger

Elküldve: 2015.11.05. 21:34
Szerző: NTamas
Telegram Messenger

A Telegram Messenger egy Cloud-os üzenetküldő alkalmazás, amelynek középpontjában a sebesség és a biztonság áll. A szlogenjük szerint a Telegram szuper-gyors, egyszerű, biztonságos és ingyenes. (és továbbra is annak szánják a készítőik) A Telegram zökkenőmentesen szinkronizál minden, a szoftvert futtatni képes eszközt, és fel lehet használni az asztali PC, tablet és mobiltelefonokhoz egyaránt. Küldhet vele korlátlan mennyiségű üzenetet, fotókat, videókat és bármilyen típusú fájlokat. (doc, zip, pdf, stb.)
A Telegram Messenger viszonylag új versenyző a piacon, de máris népszerű, mivel a fejlesztői a biztonságot és a gyorsaságot tekintik fő céljuknak, előbbit az erős adattitkosítás garantálja már jól bevált algoritmusok alapján, illetve az adatvesztést megakadályozandó Cloud Storage: a Telegram zökkenőmentesen szinkronizálja a csatlakoztatott készülékeit, és ingyenesen tárolja az üzeneteket, adatokat a felhőben, így a felhasználók mindig, mindenhonnan biztonságosan elérhetik azokat.

A Telegram Messenger több platformra és több nyelvre is (sajnos magyarul még nem!) elérhető, alkalmazható, így Desktop Linux-ra is. A legutolsó Linux-os verziószám jelenleg a 0.10.20-as stable verzió,(Januar, 2017) ebből van 32 bites és 64 bites tar.xz csomag is. Én a 32 bitesből gyártottam egy 32 bites, Puppy-hoz felhasználható pet-verziót, innen lehet letölteni, akit esetleg érdekel. Uj_Telegram.zip A zip csomagban benne van a programhoz kellő pulse-audió pet csomag is!

A Telegram használatához kelleni fog egy ún. Telegram key-Telegram telefonszám, ezt a programból is be tudjuk szerezni, de ehhez egy érvényes, és leellenőrizhető mobiltelefonszám fog kelleni, amit a program az indításakor kérni fog.

Mivel nekem csak egy, már lejárt SIM kártyám, illetve az ahhoz tartozó de már érvénytelen telefonszámom van jelenleg, a jót sajnos nemrég a telefonnal együtt ellopták, -igaz letiltattam a telszámot és a készüléket, de ez már nem sok vigaszt ad- tehát lejárt, vagy érvénytelen mobiltelefonszámmal ne is kísérletezzünk, a program úgysem fogja azokat elfogadni hitelesítéshez.
Ha viszont rendelkezünk valós, leigazolható - a Telegram felhívja a számot, és egy szöveges üzenetben adja meg a részünkre a továbbiakban használható egyéni azonosítószámot, -a hozzávaló nick nevet már nekünk kell kitalálnunk és megadnunk- amivel már a programot tudjuk tovább használni. Én eddig már nem jutottam el, akinek sikerül, azt kérem, jelezzen vissza, hogy használható e a pet csomag.

Re: Telegram Messenger

Elküldve: 2017.01.06. 08:04
Szerző: tiberix
Most fedeztem fel a bejegyzést. Igencsak szükségem lenne erre a telegram alkalmazásra, amelyik Puppyhoz készült, de a link alapján azt írja, a file nem létezik. Van rá mód, hogy ismét megoszd??

Re: Telegram Messenger

Elküldve: 2017.01.06. 11:33
Szerző: NTamas
Megtörtént a csere, javítva lett az új link, a csomagban lévő pulseaudio pet csomagot igen ajánlatos feltenni, ha még nem volna fenn a puppyn, a csomag a készítője szerint a Skype-hez is megfelel. A program kezelésében más változás nincs, a szükséges telefonszámot a fentebb leírt módon lehet most is beszerezni. Ha jól működik a program, vagy ha nem, kérlek jelezz vissza. Sok sikert hozzá.

Update.
Időközben újabb verzió frissítés lett elérhető a csevegő-üzenetküldő szoftverből, az update magából a telepített szoftverből is megoldható, de készült egy újabb -Uj_Telegram32.zip- csomag annak, aki esetleg most akarná telepíteni ezt az alkalmazást puppy linuxra, én egy tahrpup-6.0.5 verzióra tettem fel az új csomagot próbaképp, ezek az indulás képei.
Kép
Kép
Kép