NOS LxPup16.08.2_PAE_32bit remaster xby nocsak

Szerző: nocsak

A bejelentés eredeti fórumszála és visszajelzés:
https://skamilinux.hu/phpBB3/viewtopic.php?f=7&t=408&p=5405#p5405

Ma elkészült a 16.08.2_PAE_32bit remasztere NOS avagy nocsak módra. Benne kis extrákkal 358MB körülire hízlalva az iso-t wine, meg egy-két extra javított initrd.gz ami úgy tűnik LXPuP betegség, hogy a vfatokat kriksz-krakszos ékezetekkel csatolja megoldottam. Benne van így az 1.8-as csatoló kezelőm is meg még a libgtk-3 is meg dir2sfs +stb.

És akkor, hogy az új béta firefox-szal sikerrel jártam, gondoltam ismét egy nagyot, devx+kernel forrás nameg az NVIDIA-Linux-x86-384.90.run nyers telepítése getnvidia nélkül.

A metódus:

Első kör:

mentésfájlunk van, devx és kernel forrás sfs csatolva.

Második kör:

kernel paraméter bootolásnál a vmlinuz stb sor végére:

Kód: Egész kijelölése

pfix=nox nouveau.noaccel=1

igen, jól látható, nox móddal külön paramétert kreálunk így, és így jutunk el a parancssorig az így újraindítást követően.

Harmadik kör:

Kód: Egész kijelölése

cd
cd /run/fajl/eleresi/utvonoala/
./NVIDIA-Linux-x86-384.90.run

követve a telepítőt a végén sikeres installal kilépünk parancssorba, de eszünk ágába nem jut se xwin-t se startx-et kiadni, hanem xorgwizard, és ott lecseréltetni egy auto XWizard-os új Xorg.conf-ra [(4) opció] majd ha kiléptünk az xorgwizardból érdemes reboot parancsal újraindulni, az egyébként rendes indítási paraméterekkel, így automatán kiválasztja az nvidiát drivernek a xenial. Aztán

írtam egy elég egyszerű szkriptet, hogy külön helyről indítani tudjam az NVIDIA beállításait, (mivel nincs hozzájuk menübejegyzés, de megtalálhatóak az /usr/bin/ -en belül) az meg így fest:

Kód: Egész kijelölése


#!/bin/sh


echo "Execing nvidia-settings"
exec nvidia-settings

érdemes teszt-mentésfájllal gyakorlatozni vagy mentsük az eredetit előtte!

A xenialhoz itt lesznek saját gyártású és vagy kiegészítők: LINK

megosztom

Vélemény, hozzászólás?