Moeppy linux – japán cukiságbomba csajoknak

A linux, az opensource és úgy nagy általánosságban az informatika világát kifejezetten fiús világnak tartják, úgyhogy most ezzel a cikkel kifejezetten a csajoknak szeretnénk kedvezni és egy kis cukiságbombával feldobni a desktopot !

Most egy olyan témát szeretnék ajánlani a figyelmetekbe, amitől majd egy picit ti is rózsaszínben látjátok a világot, vagy ha mást nem, hát legalább a Puppy linuxot. 😀

A Moebuntu projekt gyakorlatilag egy lokalizált linux, az Ubuntu japán nyelvű megfelelője, ugyanakkor nem csupán nyelvi elemeket tartalmaz, hanem egy nagyon egyedi szín és témavilágot, amit a projekt weoldalán le is tölthetünk, illetve háttérképeket és instrukciókat is találunk az oldalon.

A mouebuntu projekt:
http://moebuntu.web.fc2.com/home_eng.html

A Moeppy egy Lucid 528 japán nyelvű  változat volt eredetileg, amit shinobar készített, aki többek között nekünk is sokat segített elindítani a magyar fordításokat és bár a pupletet mára már jóllehet sokan elfelejtették, maga a moeppy, mint egyfajta környezet megmaradt.

Az eredeti Moeppy Puppy kiadás letöltése – moeppy-528JP-000.iso :
http://shinobar.server-on.net/puppy/moeppy/test/

Mára már szinte minden fősodratú puppy alá elérhető és telepíthető, a csomagok a moeppy kifejezetetten puppy linuxhoz készül weboldalán érhetőek el és a letöltési linkeket is ott találjuk.

Aki nem tud japánul, annak sem kell megijedni, bal oldalon a felső sarokban, rögtön a címsor alatt található egy Auto-Translate FORDÍTÁS menü, ami gyakorlatilag azonnal olvashatóvá teszi a weboldalt.

Moeppy Puppy linux téma weboldal:
http://moebuntu.wiki.fc2.com/wiki/Puppy%20Linux%E3%82%92%E8%90%8C%E3%81%88%E5%8C%96


megosztom

S-kami: