Módosított 571 készül

Még a korábbi – most újraélesztés alatt álló – honlapunkon jeleztem két, Precise 5.7.1 alapú pupletet. Az egyik az XPr571Lite, a másik az XPr571Full.

A különbség annyi, hogy a fullban ott van a Bigyula által készített, eddig legjobb LibreOffice – de nem petből, telepítve, hanem sfs-ben. Na már most, ezt használat előtt csatolni kéne. Igaz, a pontos leírás ott van a Seamonkey-ban rögzített nyitóoldalon, de komolyan, mikor a készítés után 3 hónappal újra erre lett szükségem, magam is megakadtam, hogy is van ez?

Továbbá, az új program indítása a Menüből nem automatikus, oda egy kis vacakolás-szerkesztés még szükséges. Tehát úgy gondoltam, akinek kell az Office, az használja azonnal. Egy ilyen irányú módosítás már készen is van.

Változatlanul ajánlom mindenki számára ezt a webhelyet http://puppylinuxhu.blogspot.hu/ rajta sokszor vannak említve a felhőtárolók, melyek közül az elmúlt évben a yandex vált be a legjobban: http://yadi.sk/d/WmJMuf_bF6fze

Ugyanakkor felhasználói jelzések szerint  hibátlanul működik, csak bizonyos programokban (Firefox, flashplayer) frissítésre szorul a Precise5421 magyarított puplet is. (Pontosabban pupletek, mert ebből is több verzió készült.)

Nem csoda: a két Puppyban más és más a kernel, s az egyik retro (5421) a másik pedig elbir a 4 GB-nál nagyobb RAM-mal is. Tehát géphez, feladathoz, teendőhöz válassz pupletet – van sok…

 

megosztom

Vélemény, hozzászólás?