LX7 Puppy – nocsak remaster

Szerző: nocsak

Üdvözlök mindenkit!

Hosszú-hosszú idő után elkészítettem ezt az LX7 Puppy remasztert, a release.htm fájlt megtekintve látható módosításokkal. Pár magyarázatra azért még szorul a produktum:

Sok belsőleges foltozgatás is van amit a release infóban nem taglaltam mert apróságok, mégis szükségesek voltak ezek általában valamely összetevő pl.: python kiegészítést jelentenek vagy szimbolikus linkeket a hiányos összetevőkhöz, vagy a repo valamennyire aktuálisnak tekinthető frissességét jelenti.

Aztán a flash is frissítésre került végül egy korábbi időpontban az angol tájékoztatásom ellenére amit most itt korrigálok.

A rendszer gyökerében található egy /smb/ mappa, ami a script asztali mappában található samba példa csatoló szkriptek nálam éles verzióinál volt célkönyvtár.

A root könyvtárban található továbbá egy jammer.zip állomány amelyben egy wifi jammer python alkalmazás lapul. Ezt első soron atheros chipek tesztelésére használtam, Githubról szereztem és a mellékelt függőségek is megtalálhatóak benne, bár én ezeket már feltelepítettem úgyhogy elég csak a python alkalmazást megfelelően használni. Ebből adódó károkért én nem vállalok felelősséget, ezt mindenki maga döntse el kell e nem kell e, és használja e.

Igyekeztem az alakítgatás hosszú ideje alatt nem zsákbamacskává hízlalni szegény kutyát és így fél-közép megalomán (CD méreten tartva azért) állapotában, valamint magamból kiindulva elsőként az általam élő rendszerhasználatnál fontos alkalmazásokkal felvértezni. Rendszerkövetelménye főként usbflash használata esetén 2gb ram-ra nőtt ahhoz, hogy az sfs cirka 635mb-os méretével a memóriából futhasson. Lehet 1gb is elég, de ha laptopokból indulok ki, ott az igp miatt lefoglal a memóriából alaphangon ~256mb-ot. Én szerencsére ezekkel a feltételekkel rendelkezem, így ismét magamból kiindulva mertem ekkorára hízlalni a rendszert. A LibreOffice alapból több mint 200mb emlékeim szerint plusz a többi kiegészítés miatt lett apránként ilyen nagy az sfs. Betölt és nagyjából legalábbis ami engem illet bevetésre kész. Ha valamit kihagytam volna a tájékoztatásból az a hosszú idő miatt lehet, de nem szándékosan. Maga a rendszer ugyanaz mint volt, csak kibővítettem-javítottam ott ahol kellőnek éreztem. Valamint ezúton is köszönöm az eredeti változat megalkotójának KuLuSznak az ez idő alatt nyújtott segítségét a megalkotáshoz!

megosztom

Vélemény, hozzászólás?