Letűnt idők – Gonx projekt

Már megszokhattátok, hogy időről időre előszedek valamit a múltból, valami olyan játékot, programot, weboldalt, ami valamiért kitűnt annak idején a szürke hétköznapok bit-tengeréből, mint ez a mostani projekt, a Gonx !

Aki a 2000 -es évek elején használt BeOS operációs rendszert, nekem személy szerint nagy kedvencem is volt, nos annak bizonyára nem ismeretlen a témák kezelése sem, ugyanúgy, ahogy azt már más rendszerek esetén, akár windows, akár linux rendszerek grafikus környezetein is megszokhattuk.

A BeOS asztali környezete már korábban is igen feltűnő módon kirítt más rendszerek alatt megszokott felületektől egyszerűségével, színeivel és ikonjaival.

Teljesen egyedi volt, ugyanakkor könnyedén testreszabható is.Ahogy az lenni szokott ilyenkor, nyilván akadtak olyanok, akik úgy vélték, hogy valahogy nem az igazi és egy kis csinosítgatásra, csiszolgatásra szorul, hogy egy egységes és ergonómikus virtuális teret kapjunk a mindennapokban.

Így tehát 2001 -ben megszületett a Gonx, egy teljes mértékben testreszabott asztali téma és egységes környezet, ami ha nem is lett egy új desktop forradalom dicső zászlóvivője, de mindenképpen egy figyelemreméltó projekt, ami megérdemel egy saját fiókot a számítógépes hőskor sublótjában, mielőtt végleg a feledés homályába vész.

A projekt hivatalos oldala – képekre kattintva nagyban is meg lehet nézni azokat – érdemes:
http://cotito.free.fr/projects/gonx+index.html

 

megosztom

Vélemény, hozzászólás?