Hivatalos! Google Play áruház és milliónyi alkalmazás ChromeOS -re

Immáron hivatalosan is bejelentette a Google, jöhet a Google Play áruház és a közel másfél millió alkalmazás a ChromeOS -hez.

Aki a rendszer fejlesztői ágát használja, annak hamarosan érkezik a lehetőség, hogy használhatja a jövő hónaptól induló szolgáltatást, a hagyományos értelemben vett felhasználók pedig úgy szemptember környékétől találkozhatnak ezzel az értesítéssel.

Az eredeti bejelentés: ide kattintva érhető el.

Az Ars Technica tközöl egy hosszabb lélegzetvételű írást ezzel kapcsolatbant, valamint a The Verge közli angol nyelvű írásában, hogy pont erre van szüksége a Chromebooknak.

Hát, mindenesetre nagyon érdekesen hangzik, én azért majd arra kíváncsi leszek, hogy a tabletekre és telefonokra optimalizált, kis képernyős appok vajon hogy fognak kinézni egy teljes értékű, asztali rendszeren, valamint hogy tényleg jól használhatóak lesznek e, hiszen már jó pár Android-x86 kiadást kipróbáltam és hát találkoztam érdekes hibákkal, furcsaságokkal, mint a képernyő véletlenszerű fordítgatása, használhatatlanná vált billentyűzet, széteső grafika…

Amennyiben beváltja a hiozzá fűzött reményeket reményeket, egy valóban rendkívül jó kis rendszert nyerhetünk vele…

Érdeklődéssel várom mindazonáltal… lehet, hogy hamarosan csak elő kell keresnem egy írható DVD -t ?

😀

danseifert-android-chrome-os-8.0

megosztom