Fájlok küldése zsiráffal

Hogyan tegyünk be egy elefántot a frigóba 3 mozdulattal ?

Egyszerű,

  1. kinyitjuk a hűtőt
  2. betesszük az elefántot
  3. becsukjuk a hűtőt

…és egy zsiráfot 4 mozdulattal ?

  1. kinyitjuk a hűtőt
  2. kivesszük az elefántot
  3. berakjuk a zsiráfot
  4. becsukjuk a hűtőt

Viccet félretéve, mire jó egy zsiráf?

Például fájlokat lehet vele küldeni interneten keresztül  😀

A Jirafeau projekt egy olyan ingyenes, nyílt forrású webes alkalmazás, amely az úgynevezett egykattintós módszerrel teszi lehetővé fájlok interneten keresztül történő továbbítását.

Az ötlet természetesen nem új, hiszen rendkívül elterjedtek a hasonló célú webes portálok, ezek közül is főként a képfeltöltéshez használt oldalak messze a legnépszerűbbek és a legrégebbiek.

Ami az újdonság, hogy ebben az esetben nem más cég oldalát, hanem a saját webszerverünket használhatjuk fájlok továbbítására és ebben az esetben akár korlátlan fájlmérettel.

Egy dolgot még fontos kiemelni, ez pedig az alkalmazás egyszerű felülete, ami a kezdőknek óriási segítség, hiszen roppant egyszerű a webes megjelenés és a funkciók kezelése, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy a számítógéphez nem értő ismerősünk esetleg eltévedne a portálon, mert bizony ez sokszor visszatérő probléma.

Egyszerűen csak feltöltjük a továbbítandó fájlt, majd kapunk egy linket a letöltéshez, amit aztán már egyszerűen továbbíthatunk a címzettnek bármely alkalmazásban.

Ezt természetesen akár jelszóval is levédhetjük, vagy akár azt is megadhatjuk, hogy  az első letöltés után letörlődjön, így tartva távol az illetékteleneket, akik nem jogosultak a letöltésre.

A Jirafeau projekt főoldala:
https://gitlab.com/mojo42/JirafeauJirafeau

Aki kíváncsi az oldal működésére, az az alábbi linken ki is próbálhatja a zsiráfot:
https://jirafeau.net/


megosztom