Egy Vivid beta 2 stripped, Wine only változat, eng/hun.

Szerző: csipesz

Nos, olvastam a múlt héten a következõ topic-ot a fórumon: SLRR linuxon?! – és, bár javás praktikákban teljesen járatlan vagyok, azért megvizsgáltam, melyik csipesz-berhelésû puppy rendszeren képes futni ez a játék, ha az opengl támogatás megoldott?
Látatlanban a precise retrókra tippeltem, erre mi volt a valóság? – a Vivid beta 2 Brutal-on indult el gond nélkül, helyesebben: a játék indítása után sötét képernyõ fogad, de aki már tudja a dörgést, hogy puppy/wine alatt néha nem jelennek meg helyesen egyes játékok intro videói – az nem ijed meg, hanem megkeresi, valamelyik billentyûvel átugorhatja-e ezeket. Street Legal Racing Redline játéknál speciel az esc billentyût kell kétszer megnyomni, utána pár másodperc múlva jön már a menü és megy a játék!
Nnya. Ezek után jött az ötlet, hogy csináljak már ebbõl a remek vivid beta 2-esbõl egy lecsupaszított, kizárólag wine-ra kihegyezett változatot is. Így is tettem, letöltöttem egy 666philb féle négyszázvalahány megás “alap” vividbeta2-est, jól kidobtam belõle mindent, amit lehetett, majd raktam fel wine-t, frissítettem kissé a palemoon böngészõt az NTamas által régebben más topicban javasolt 26.5-ösre, végül kialakítottam a nagyjából megszokott csipesz-desktop-arculatot, s most itt van, s ha van egy kábé 2 magos asztali gépetek(egy HT p4-essel sincs semmi gond, csak azzal már nem olyan baró netezni), hozzá egy rendes kis nvidia kártyátok, – ezen menni fog a “sztrítlegál”(is), és mégsem brutál méretû; 497 Mega az iso, ebbõl a rendszer és a zdrive sfs együttvéve 417 Mega, plusz kétféle kész nvidia driver, getnvidia pet van még, meg egy kis txt fájl néhány fontos linkkel, ha szükséges másféle drájvert készíteni.
2 észrevétel, már a fájltárolókra töltés után:
1. bocs, S-kami, de a böngészõ könyvjelzõ-sávjáról pont a skamilinux.hu-t kifelejtettem – ha készül késõbb valami revíziója a cuccnak, majd pótlom… irgum-burgum !!!!   😀   s-kami
2. A tálcán megjelenõ indikátor cuccok közül a pmcputemp régebbi gépeken esetleg nem megy majd – ilyenkor menjünk a /root/Startup mappába, és az ott található pmcputemp parancsikont mozgassuk át a szintén ott található disabled mappába, hogy ne zavarjon minden indításkor a felpattanó barna hibaüzi-ablakával.
VividBeta2WinePuppyEngHunCsipesz2017Sept.iso 496.7 MB
https://drive.google.com/file/d/0B38lNu … sp=sharing
https://mega.nz/#!4YdAgBoY!3hn6JEmWq3Wx … SxoBY6W4Dg
Az eredeti bejegyzés  a fórumon és visszajelzés:
Egy Vivid beta 2 stripped, Wine only változat, eng/hun.
Angol nyelvű bejelentés és fórumszál:
A Vivid beta 2 stripped, Wine only version, eng/hun.

megosztom

Vélemény, hozzászólás?