Duke Nukem 3D

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából – idézet:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Duke_Nukem_3D

A Duke Nukem 3D egy first-person shooter videojáték, melyet a 3D Realms fejlesztett és a GT Interactive Software jelentett meg MS-DOS-ra 1996. január 29-én. A játék a 3D Realms által megjelentett Duke Nukem és Duke Nukem II platformjátékok folytatása. Plutonium Pak címmel egy kiegészítőcsomag is megjelent hozzá 1996 novemberében.

A Duke Nukem 3D középpontjában a címben szereplő macsó, Duke Nukem (szinkronhangja Jon St. John) kalandja áll, aki a Föld földönkívüliek általi megszállását próbálja meg visszaverni. A Duke Nukem 3D a Wolfenstein 3D-vel és a Doommal közösen nagyban hozzájárult a first-person shooterek népszerűvé tételében. Nagy sikerek közepette jelent meg; a tesztelők dicsérték a környezete interaktivitását, a pályatervezést, a játékmenetet és az egyedi merész humorát.

A játék időtállósága és a modern videojátékokra tett hatása miatt minden idők egyik legfontosabb videojátékaként tekintenek rá. A játék erőszakos természete, erotikus elemei és nőkről alkotott képe botrányokhoz vezetett. A játék közvetlen folytatása tizenöt év fejlesztési pokol után Duke Nukem Forever címmel jelent meg 2011-ben.

duke_nukem1Egy kis Világosítást azért adtam neki, alapból elég sötét van… 😀

duke_nukem2Vendégváró… avagy na mi vaaaan mi vaaaaan? Na most gyertek !  😀

Letöltés: DukeNukem3D_for_4.3.1.pet 5.4M

Tahr Puppy 6.0 alatt teszteltem! Semmi nem kellett hozzá, egyből indult.

Egy másik csomag – nem teszteltem! eDuke_for_4.3.1.pet.pet 5.6M

megosztom

Vélemény, hozzászólás?