Játékok:
0. a. b. c. d. e. f. g. h. i. j. k. l. m. n. o. p. q. r. s. t. u. v. w. x. y. z.

Kiegészítők

Reunion részleg:
  Letöltés
  Képek
  Végigjátszás
  Csalások
  Népek
  Égitestek
Általános GYIK

DOSBox GYIK

PC-k fejlődése

Archívum

powered by: Hungarian Puppy Linux Community

site info:
játékok: 517
kiegészítők: 3

Üdv az oldalon!

   Rendhagyó módon az oldal bemutatásával kezdeném eme kis szösszenetet. Ez kérem egy abandonware oldal lenne, amely kizárólag korai DOS-os játékokkal foglalkozik. Értsd: csupa nagyon pixeles, és a Windows iránt mérsékelt rajongást tanúsító program, melyekből akár egy tucat is ráfér egy kis floppy-ra. Tisztában vagyok vele, hogy utóbbi említése végtelenül retrográd a DVD-k korszakában.
   Hogy kik vagyunk, és honnan indultunk? Az egész balhé 2000-ben kezdődött. Cyroo barátom rendesen belecsapott a lecsóba régi játékos hobbijával, én meg hasonszőrüként betársultam. Hogy ő pontosan honnan, s miért ezt a nicket csórta, nem tudom. Az enyém kézenfekvő volt, leszámítva, hogy temérdek pofa kóricált Bob álnéven. Kénytelen voltam kitenni az indexet, amelytől azóta ilyen-olyan okok miatt megszabadultam. A RetroGamesre visszatérve: ordító nagy baromságok elkövetésében jeleskedtünk, míg végül 2003-ban lehalt a dolog, és mi tanulva hibáinkból egy új vaskalapos retrográd szemléletet hoztunk be a magyar abandonware gondolkodásba. Ezért az oldal átmenetileg igazi "IQbetyár-elhárító" nevet, a fórum pedig egy "paraszt-riasztó" látogatók bibliáját kapott. Remélve, hogy ezek hatására végre nem személyi szolgaként kezelnek majd minket a problémásabb látogatók. Nyugodtan mondhatom, megérte legépelni, hiszen azóta nyugalom honol e tájékon.
   Bár elismerem, lenne még mit javítani, no és persze ne titkoljuk ritka retro az oldal is. Nem találni rajta semmi izgő-mozgó bigyót, reklámot, egyéb szart. Azt meg szinte említeni se merem, hogy ez egy non-profit oldal. Nem akarjuk se a pénzed, se a nődet, sőt a sörök követeléséről is lemondtunk. Igaz utóbbiról csak azért, mert a korai időkben ígérteket szeretnénk behajtani. Természetesen partnerek lennénk egy olyan megoldásban, hogy az érdekeltek összedobnak egy lepárlóra. Arra gondoltunk, hogy nyugdíjas éveink alatt összekötnénk a kellemest a hasznossal.
   Sorsfordító elhatározás ez életünkben, mivel bizonyos fórumokon olyan méretűre duzzadt "rajongóink" tábora, amely már-már megrémít minket. Némelyek láthatóan teljesen belénk szerelmesedtek, annyit baszogatnak minket. Hallottunk már sunyi rémhíreket arról, hogy manapság férfiak közt nemcsak a sörös üveg koccanhat össze, de mindez idáig nem hittük el. Azóta keressük a kitörési pontokat (lásd lepárló). El kell ismernünk, hogy fejlődésünk megrekedhetett egy bizonyos IQ szinten, mert életünket csak egy - esetleg több - nőcivel tudjuk érdekesebbé tenni. Ez van!
   A honlap anyagáról érdemes tudni, hogy 7-Zip tömörítőt használok a becsomagoláshoz. Hálás vagyok minden segítségért, erről bővebben lásd a GYIK-ot, illetve a wanted listánkat. Tudomásom szerint kizárólag olyan játékokat raktam fel, amelyek szabadon terjeszthetőek, vagy készítőik már nem árulják őket. Tehát az itt letölthető szoftverek jogával nem én rendelkezem, így ha bármilyen jogi probléma lépne fel valamelyik játékkal kapcsolatban, akkor kérlek ezt jelezd nekem, hogy megtehessem a szükséges lépéseket. Mindazonáltal semmilyen felelősséget nem vállalok az oldalon található játékok miatt. A használatukból fakadó károkról nem is beszélve. Mivel manapság az abandonware-t illegálisnak tartják, lehetőleg csak akkor töltsd le a fájlokat, ha nem tudsz biztonsági másolatot készíteni a játékodról, vagy tönkrement a játékod és/vagy a biztonsági másolatod. Ezen sorok figyelmetlen elolvasása, vagy el nem olvasása nem mentesít annak következményei, illetve szabályai alól.2009. december

Két nem túl vidám hírrel kell nyitnom a frissítéseket. A múlt hónapban sajnos elhunyt a német játékipar egyik legnevesebb mestere Armin Gessert (Rainbow Arts, Blue Byte, Spellbound Entertainment). Nyugodjék békében!
A másik számomra megdöbbentő hír a RetroFanklub megszűnése volt. A magyar abandonware oldalak helyzete sosem volt rózsás, így aztán örültem, hogy Retro komám bőséges tapasztalatával és kiváló oldalával erősíti táborunkat. Kár, hogy csak eddig tartott a móka. Láttam, mi vagyunk belinkelve nála. Ez nagyon rendes tőle, és jól is esik, de sokkal jobban örültünk volna, ha ez sosem következik be...

új játékok:
10th Frame, Altered Beast, Astro Blaster, Battlehawks 1942, Blade Warrior, Cannon Fodder, Flintstones: Dino: Lost in Bedrock, The, Fourth Generation, The, Geekwad: Games of the Galaxy, The, Goal! (a.k.a Serious Soccer), Harrier Jump Jet, Interpose, Jetsons: By George, in Trouble Again, The, Kick Off 2, King's Bounty, Kings of the Beach, Micro Machines, Monster Bash, Operation Carnage, Qix, Rocks 'n' Diamonds, Ryssän Kauhu, Secret Weapons of the Luftwaffe, Silk, Sleepwalker, Styx, Terrafire, Their Finest Hour: The Battle of Britain, Ultimate Tapan Kaikki, The, Volfied, Wacky Funsters! The Geekwad's Guide to Gaming

Copyright ©RetroGames - DOSGames 2000-2010. minimum: Firefox 2.0 1024x768