Devuan 2.0 ASCII minimál telepítés

Egy korábbi alkalommal megnéztem, hogy vajon milyen sebességel és hogyan is teljesítene az alapértelmezett XFCE felülettel ellátott Devuan az én öregecske ASUS A9RP laptopomon, de rögtön fel is merült a kérdés, hogy vajon mit tud egy asztali gépen, ahol minden kényelmi funkciót elhagyunk?

Ott nincs szükség az akkumulátorhasználat figyelésére, a fényerő funkcióra, vagy a tapipad beállításokra.

Mit kapok egy minimális telepítés esetén.

Nos nyugodtan kijelenthetjük, hogy sokat.

A telepített rendszer IceWM ablakkezelővel beéri mindössze 45 MB rammal és 1,2 GB tárhellyel, ami összességében nekem nagyon is megfelel.

 megosztom

3 hozzászólás

 • willy36

  Szia Skami !
  Első hozzászólás itt… 🙂
  a DVD verziót tettem fel full installal. Ami Nálad is volt hiba telepítéskor itt is előjött a tárolóval kapcsolatban. Ezen átvergődött, rendben. Frissítsünk. nem akar. kiírás, “A cdrom://devuan_ascii_2.0.0:i386_dvd-1 ascii Release” tárolónak nincs Realase file-ja ?
  Passzolom mit akar. Ok, telepítsünk, ami van. smplayer. Kidobja a 16.11 verziót. Alkalmaz. Erre kidobja, “Kérem helyezze be a devuan_ascii_2.0.0:i386_dvd-1 lemezt a /media/cdrom/ meghajtóba”. Soha nem is volt dvd a netbookban és hiába van a pendrive berakva, itt buktam a telepítést is. Egyenlőre ennyi. Gyors, de nagyon bétaszagú még.

 • willy36

  Kipróbáltam a devuan_ascii_2.0.0_i386_desktop-live ezután. ez rendben felment alapbeállításokkal és a frissítés is rendben átment. érdekes. egyenlőre ez marad és nézem, de gyors.

 • Szia!
  köszönjük szépen a visszajelzést!
  jó tudni ezeket a dolgokat.
  Az ilyen repó gondok a korai Debian éveiben jöttek elő egyébként.
  Ilyenkor kézzel kellett az /etc/apt-sources fájlt módosítani.

Vélemény, hozzászólás?