Boris Vallejo és Julie Bell

Kedves puppy rajongók és retró pc fanok! Tisztelt látogatók!

Most egy igen rendhagyónak tekinthető bejegyzéssel hozakodom elő, talán sokaknak nem is olyan meglepő módon.

A norvég puppy kapcsán előjött egy művész neve, Boris Vallejo.

Talán sokaknak ez ma már nem is jelent semmit, még a közvetlen környezetemben sem tudnék hirtelen 2-3 embernél többet mondani, akik tudják, hogy miről is beszélek.

Hát kedves olvasók, Boris Vallejo és Julie Bell gyermekkorom sci-fi és fantasy világának talán legmagasabban ragyogó csillagai voltak, ha szabad így fogalmazni 😀

Egy olyan álomvilág megfestői, ami sokkal színesebbé és meseszerűbbé tette, ugyanakkor szinte teljesen kézzelfoghatóvá is tették fiatalkori olvasmányaim világát.

Közel harminc éve a legnépszerűbb fantasy művészek közé tartoznak.

Kiről, kikről is van szó ?

Boris Vallejo (Lima, 1941. január 8. –) perui származású amerikai festő.

Vallejo tizenhárom évesen kezdett festeni, és tizenhat évesen készítette első illusztrációmunkáját. 1964-ben az Amerikai Egyesült Államokba emigrált.

Itt alkotta meg a Tarzan, Conan a Barbár, Doc Savage és több más képregény karakterét is.

A férfialakjai közül néhányat magáról modellezett, a későbbi női karakterei közül soknak felesége – Julie Bell festő, akinek a művészi stílusa nagyon hasonló Vallejóéhoz – állt modellt.
Képeik többségén a fantasztikum világát mutatják be, hiperrealisztikus ábrázolási módban, ezért sok esetben az ő általuk megálmodott karaktereket láthatjuk viszont tetovált formában is.

 

 

Képeik szereplői leginkább a fantázia szülöttei, szuperhősök, harcosok, amazonok és mitológiai kreatúrák, de ismert személyiségeket is megfestettek már. Az emberi szereplői erőt és szinte szürrealisztikus szexualitást sugároznak.

Julie Bell 1958-ban született a Texas-i Beaumont-ban.
Kedvenc sportja a testépítés, amelyben komoly eredményeket ért el, nemzeti szinten is.

Julie folyamatosan képezte magát élete során, hiszen hat különböző egyetemre és főiskolára is járt.

Amikor megismerkedett Boris Vallejo-val eleinte mind modell dolgozott együtt a mesterrel, később tanítványa, élettársa, végül pedig a felesége lett 1994-ben.
Julie Bell festési stílusa első pillantásra szinte megegyező a mesteréével, azonban sokkal merészebben és több anatómiai részletességgel ábrázolja karakterei testi felépítését.

Ám nem csak a fantasztikum világát jeleníti meg munkáiban, teret szentel az állatvilág megjelenítésének is. Itt is a részletek minél hűbb ábrázolására törekszik, akárcsak az emberi alakok esetében, viszont az állatokat a saját természetes környezetükben ábrázolja a legtöbb esetben.

Julie, a kereskedelmi szféra számára is sokat dolgozott.
Neve olyan neves cégek reklámanyagait fémjelzi, mint a Nike, Coca-Cola vagy a Ford Motor Company. A nagy New York-i kiadóvállalatok is számos alakalommal kérték fel könyv, hanglemez és magazin borítótervek készítésére, de részt vett – első nőként – a Marvel Comics képregényeinek a rajzolásában is.

 

 

 

A hivatalos weboldaluk – gyönyörű képek (nekem legalábbis) és további információk:
Boris Vallejo and Julie Bell | Official Website

Julie Bell:

megosztom

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?