Another world

Hoppá !

Egy nagy meglepetés, már régóta kerestem ezt a játékot !

Szintén gyermekkorom nagy kedvencei közé tartozik.

Egyszuper ismertető a játékról:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Another_World_%28videoj%C3%A1t%C3%A9k%29

A játék elérhetősége:
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=102437

another_worldanother-world-4

megosztom

8 hozzászólás

 • csipesz

  szia, skami, csak szólnék, hogy e játék elérhetõségi linkjére mindössze egy csinos jpg kép ugrik be…

 • S-kami

  Jesszusom, de jó, hogy lehet hozzászólni a cikkekhez!!!
  Köszönöm, hogy szóltál, javítottam!
  😀

 • csipesz

  no, most ár hozzájutottam az ootw.pet fájlhoz, ki is telepítettem, de a játék indítása után csak egy fekete ablak jelentkezett, semmi más…

 • S-kami

  Milyen puppy?
  Nekem slacko 6.3 alatt simán indul.

 • csipesz

  hát a megalomaniac, full telepítve… függõség lekérdezéskor nem írt ki semmilyen hiányzó dolgot… majd késõbb megvizsgálom vivid beta 2 alatt is, hátha azon menne – vannak ilyesmik…

 • NTamas

  Ahogy elnézem ez az 1.2MB-os pet csomag csak a játék automata lejátszású Intró-ja, ami a történet elejét meséli el, egészen pontosan ennek a szövegnek az animált megjelenítése van a pet csomagban.
  http://img01.darkweb.hu/images/201602/08/082243521.png
  A játék főszereplője Lester Knight Chaykin, egy fiatal, atletikus tudós, aki titkos laboratóriumában egy részecskegyorsítón dolgozik. A játék intrója közben leparkol Ferrarijával, majd áthalad az ellenőrzőpontokon, hogy eljusson a laboratóriumába. Ezután leül a géppel szemben, ami egy villámcsapás után működésbe lép, Lestert pedig elrepíti egy sivár, idegen világba.
  A villámcsapás, és a robbanás után bead egy vizes medencét, bugyborékoló hangok kíséretében, -igen, van hangja az Intró-nak!- makjd a kék vizes kép eltűnik, és a folytatásho, a tényleges játékhoz kellene maga a játék is, de az nincs benne ebben a pet csomagban, hiába is ütögeted az Enter-t a folytatáshoz.

  • NTamas

   A letöltött pet csomagot kibontod UExtract-al, -lásd a fenti, linkelt képet!- és a kibontott csomagban az /usr/share/games/OOTW/ootw filével indítod el az Intró-t.
   Precise Puppy alatt simán működik és van hangja is!
   Kéne hozzá a teljes játék is, úgy lenne az igazi!

   • NTamas

    Mégiscsak van tovább, úgy tűnik van benne mégis valamennyi játékmenet, hogy mennyi azt nem tudom, még nem vittem végig a történetet!
    Szóval, az említett, kék, vizes kép betöltésekor rá kell feküdni a felfelé és a jobbra nyílra a billentyűzetünkön, és ennek ez lesz a jutalma.
    http://img01.darkweb.hu/images/201602/08/082315031.png
    Szóval a felfelé nyíl kihozza-kihúzza a főhőst a vízből, (a jobbra nyíl együttes lenyomásával a vízből kijutás gyorsabbá tehető) és bedobja a további történek sűrűjébe. Érdemes gyorsan kijönni a vízből, mert a játékos mögötti indaféleség-vagy valami lény ha ott maradunk a medence szélén, képes a játékosunkra tekeredvén azt visszarántani a vízbe! Erre vigyázzunk, mert ez után újra kell kezdeni a játékot! A játékost alapvetően a billentyűzetünk nyilaival irányítjuk jobbra-balra, a le nyílra le gugol, a fel nyílra futásféle mozgást produkál, míg a Space és az Enter nálam egy karate féle mozgást ad a figurának. Az ugrást, felugrást, a lehetséges fegyverhasználatot adó gomb még nem volt beazonosítható ily rövid idő alatt. Ja, és sokáig nem enged a játék tökölni, ha nem megyünk tovább a történetben, nálam ez a kezdőoldalra való visszatérést eredményezte, tehát sok idő nincs nézelődni, haladni kell előre.
    Innen pedig egy Windows XP alatt működő 32MB-os (demo?) verziót lehet letölteni.
    http://www.anotherworld.fr/anotherworld_uk/
    Basic kontroller:
    http://www.anotherworld.fr/anotherworld_uk/page_control.htm