Tahr64 6.0.5 K3.14.54 verzió – Eng/Hun, 2018 Április

Szerző: csipesz

Az eredeti fórumbejegyzés és visszajelzés:
https://skamilinux.hu/phpBB3/viewtopic.php?f=7&t=586

Üdvözlök mindenkit – régi vágyam teljesült a napokban: VÉGRE, sikerült összeütnöm egy olyan 64 bites pupletet, amely – két apróbb szépséghibától eltekintve – megfelel néhány elvárásomnak. – Mik is ezek az elvárások?
1. Jól működő, stabil Openbox/lxpanel-es grafikus felület;
2. Abszolút működőképes, teljes értékű wine környezet;
3. Egyszerű, felhasználóbarát remaster-elhetőség és telepíthetőség(nem úgy, mint a Fatdog-oknál meg a Lighthouse puppiknál, ugye :/ )
S hogy mik a szépséghibák?
1. Az egyetlen működőképes, a PPM-ből beszerezhető Openbox egész jó, csak épp az asztali jobbegérklikkes popup-menüje haláli béna, ezen csak némi “heggesztgetéssel” sikerült valamennyire csinosítanom – az vele a helyzet hogy – ellentétben a 32 bites puppikhoz simán elérhető “Openbox plus extras”-okkal – ennek nem tud a popup menüje dinamikusan frissülni, egy mód van csak az alakítgatására: terminálba írjuk be: “obmenu” – a megjelenő segédprogival manuálisan van mód szerkesztenünk a jobbegeres popup-menüt…
2.Eddig még soha nem panaszkodtam arra, hogy a getnvidia 64 bites változata mennyire használhatatlan az újabb generációs 64 bites xenial és tahr puppy linuxok esetén – hát most megteszem. Határtalan szerencsémre pont egy olyan típusú videokártyával rendelkezem, amihez valami csoda folytán találtam driver-t – ez pedig az nvidia-glx-352.79-k3.14.54_amd64.pet; Ugyanis a getnvidia 64 bites változatával nem tudok korrekt, hibátlan drivert készíteni – egyszerűen nem lehet… – na most: még az imént említett drájverrel is a következő a nagy büdös helyzet: ha fogsz egy tahrpup 64 6.0.5-öst és TELJES telepítést csinálsz, hiába a faja, hozzá való kártyád: valamtől nem lesz jó így… – DE: ugyanezt, ha FRUGAL-ban telepíted, ott már dolgozni fog a driver jól… – a fene se érti…
No, ezzel ki is tárgyaltam az apróbb kellemetlenségeket – remélem, minden mást rendben fogtok rajta találni, kedves esetleges érdeklődők… – ja még egy fontosabb megjegyzés: fdrive, zdrive sfs-ek valamint a 32 bit compatibility sfs integrálva vannak a rendszerbe! – úgyhogy ezen cucc esetén ezekkel már nem kell szöszmötölnie senkinek.
Akinek sikerült felkeltenem az érdeklődését, letöltheti e két helyről:
Tahr64_6.0.5K3.14.54EngHun2018AprilCsipesz.iso(698,4 Mb) + devx + kernel sources sfs + 1 nvidia driver:
1. – https://drive.google.com/drive/folders/ … sp=sharing
2. – https://mega.nz/#F!ZNtBWAhY!GpOm_eDrSss22eAlfCjXkw
meg még a CD logója, ami nem nagy kaland ugyan, de még ezzel is volt vagy 1 óra meló, hogy egyedibben nézzen ki:
MyCD_Logo.jpg (74.53 KiB) Megtekintve 20 alkalommal
S-kami:
Related Post

This website uses cookies.