Puppy linux telepítés 8 GB -os USB flash, SSD meghajtóra – videó

Hogyan lehet feltelepíteni egy 8 GB méretű flash meghajtóra ?
Hát én így csinálom, aztán majd látjuk, kinek mi a bevált módszere.
Lehet ext4 helyett fat32 partíciót, vagy az egész pendrive -ot csak ext4 -re, vagy bármi másra is formázni. Kinek mi a kedvenc módszere.

Régebben szinte minden pendrive -ra úgy raktam fel, hogy leformáztam az egészet 1 db ext4 partícíóra, oszt csókolom.  😀

Egyébként az az egyszerűbb.

Azért, ha valakinek kevés a memória a gépében, az adjon egy kicsit nagyobb swap fájlt hozzá.

Fogadjátok nagy szeretettel:

S-kami:

View Comments (10)

  • Nagyon jó kis videó, a segítségével könnyen és gyorsan sikerült a telepítés. Akadt egy pici problémám, kevés hely maradt a pendrájvon, szerettem volna telepíteni egy kamera néző programot, ez történetesen windows -os, de az ext4 -es particíon kevés volt a hely. Az fsf -re meg nem akart felmenni, pedig ott még van majdnem 6 Gb. Mit csinálhattam rosszul?

  • Szia! Hát én még nem jártam így! Megosztottam face - en is, hátha valaki járt már így, mert én még nem sajnos...

  • Amúgy kamerát alapból is lehet így, parancssorból:
    ffplay /dev/video0

  • Egy riasztó rendszer kameráinak a távoli elérése volt a cél. Erre a célra van egy ivms4200 nevű program, de ennek nem találtam linuxos típusát. Azt hiszem feladom a pendrájvos rögeszmémet, és külső hordozható merevlemezre telepítem a rendszert. Lehet, ha elkészülök a végleges változattal, bemutatom, hogy milyen lett. A windows -os köldökzsinór végleg elvágva.
    Motto: "Miért használnánk ablakokat, ha vannak ajtók is!"

  • Hmmm... Kár, hogy nem sikerült!
    Lehet ezer, meg egymillió oka az ilyen WINE alapú telepítgetésnek...

    Tudsz bármi mást telepíteni egyébként?

  • Segítség!
    Szeretnék több különböző linux verziót telepíteni egy merevlemezre, külső usb 3 sata.
    Mindegyiknek önállóan kellene bootolni, vagyis kiválasztható lenne, hogy melyik rendszer induljon.

  • Láttam már ezt a videót, és még hasonlót is , nagyon jó, de most leírom, hogy konkrétan mit is szeretnék. Két linux mintet szeretnék kipróbálni, használni, 32 és 64 bitest. A puppy linuxok közül, Puppy_belakis_2_thbird_is.iso, puppy_xenialpup64_7.0.8.6.iso, és az uhulinux 3 -as verzióját, az uhut régen már "használtam", nézegettem. Mindezt egyszerre, szeretném felrakni egy külső usb -s 500 Gb -s merevlemezre, és a kiválasztott verzióval ismerkedni. Lehetséges -e ezt megoldani egyáltalán? Előre is köszönöm válaszod Üdvözlettel: Miklós

  • Szia!

    Láttam a hozzászólást a videóknál is és ott már korábban válaszoltam.
    A legegyszerűbb két külön partícióra kell pakolni a rendszereket és utánna pedig bekonfigurálni a Grub2 -őt, :https://www.youtube.com/watch?v=3As5IrHArb8 vagy a Grub4Dos -t. https://www.youtube.com/watch?v=0yOkfEjbTkY
    Az egyikre ugye a 32 bites mint, a másikra a 64 bites és aztán pedig a fenti videókban látott módon bűármelyikre a puppy linuxok.
    Nekem is így van vagy 7-8 rendszer egyszerre, ebből ugye 2-3 android is van.

  • Szia!
    Kicsit változott a helyzet, sikerült felrakni a win7 -et usb -merevlemezre, egy darabig meg akarom tartani,mert sok cuccom van még benne. Így e mellé kéne rakni egy 32 és egy 64 bites linux mint, és azután a puppykat. A filmed alapján a puppy telepítését talán majd meg tudom oldani, de a linux mintet hogyan kezdjem? A merevlemezen a windows 140 Gb foglal, a többi üres az 500 Gb -ból.

    Köszi előre is: M.

Related Post

This website uses cookies.