Puppy linux alapismeretek | BASH #1| színek a konzolban

Szeretnék egy jópofa dolgot megosztani veletek, hogy hogyan is lehet használni a színeket és ezt akár mondjuk a bejelentkési promt jelünk megváltoztatására is használni.
Ugyan nincs túl sok időm, de szeretnék egy BASH oktató sorozatot elindítani és ez a videót akár tekinthetjük az egyes számúnak az előadások sorában.

Nem kívánok a mostanában divatos linux akadémiák és egyéb, nagy szavakkal illetett tudományos internet kurzusok sorába beleállni, inkább gyakorlati témákat kiragadva, kicsit szakmai, kicsit érdekesség szinten valami apróságot mindig bemutatni, hiszen úgy gondolom, hogy a linux és bash alapismeretek ténylegesen jól megtanulhatók és megtalálhatóak szerte a neten, köszönhetően ez a nyílt forráskódú szoftverek egyre szélesebb elterjedésének.

Természetesen, amennyiben kérésetek, kérdésetek van, azt szívesen fogadom a videók alatt, a weboldalon, chaten, fórumon, vagy a közösségi oldalakon, G+, illetve a facebook oldalon.

Ha ötletetek, vagy kérésetek lenne a következő videó témájára, akkor pedig ne habozzatok és ne legyetek szégyenlősek, jelezzétek az említett elérhetőségeken.

A videóban említettem, hogy keresni fogok egy oldalt, nos találtam is egy szerintem megfelelőt, ami ugyan angol nyelven van, de ez ne ijesszen meg senkit, hiszen nagyon nagyon szemléletes és közérthető szerintem.

Bash színek és formázás:
https://misc.flogisoft.com/bash/tip_colors_and_formatting

Természetesen ez a videó is elsősorban a kezdők számára nyújt újdonságokat és a konzolhuszároknak, BASH betyároknak már feltehetőleg semmi extrát nem fog mondani, de tőlük is várjuk szeretettel a szakmai javaslatokat!

Jó szórakozást és jó tanulást !

S-kami:
Related Post

This website uses cookies.