Na, ez azért már túl erős beavatkozás...

Totál hétköznapi témák, ötletek, tutira nem linux és nem PC
NTamas
Hozzászólások: 1376
Csatlakozott: 2014.06.19. 12:36

Na, ez azért már túl erős beavatkozás...

Hozzászólás Szerző: NTamas » 2017.03.17. 10:20

Na, ez azért már túl erős beavatkozás...és szerintem az MS itt lépte át azt a képzeletbeli határvonalat, amit esetleg az egyszerű felhasználok talán még tolerálhatnak, már aki, mert pl. most nekem lett végérvényesen elegem a Mcrosoft-ból, a win-10-ből, és az agresszív, tolakodó, a pénzhajszolást mindenáron -mindenek felett- előtérbe helyező politikájából! Ezt lehet a Hup-on ma olvasni:

Ha a Windows Update ezt mondja: "Your PC uses a processor that isn’t supported on this version of Windows"
(A cikket trey jegyzi, és bizony, az abban leírtak semmi jót nem jelentenek, érdemes elolvasni, és elgondolkodni azon, hová, merre tart ez a mai, kegyetlen világ. Idézem a cikk tartalmát)

A hírek szerint a Microsoft letiltotta a Windows Update frissítéseket azoknál a Windows 7 és Windows 8.1 felhasználóknál, akik Kaby Lake vagy Ryzen (Zen) mikroprocesszor architektúrájú processzorral szerelt géppel rendelkeznek. A probléma akkor adódik, amikor a felhasználó gépével Windows Update-et kerestet. Ilyenkor az alábbi üzenetet kaphatja:
Idézet:

Unsupported Hardware
Your PC uses a processor that isn’t supported on this version of Windows and you won’t receive updates.

és/vagy
Idézet:

Windows could not search for new updates
An error occurred while checking for new updates for your computer.
Error(s) found:
Code 80240037 Windows Update encountered an unknown error.

A megoldás: frissítés Windows 10-re. Részletek a Microsoft weboldalán.

Szóval ezen a módszeren, ezen az erőszakos, a felhasználó életébe való közvetlen, durva beavatkozáson érdemes kissé jobban elgondolkodni mindenkinek. És nemcsak azért, mert a cikben jelzett processzorok olyan idősek lennének, vagy netán magukban hordoznának belső, eddig az Intel/MS által nem kommentált gyártási hibákat, amiért azonnal váltani kéne a W10-re, mert csak azzal működhetnének tovább, sokkal inkább itt arról van szó, hogy az MS, baromi nagyot kaszálva a régebbi optrendszert használók nagy rétegén, azokat most tovább már nem óhajtja támogatni, őket magukra hagyja, -hiszen jól tudjuk, kiadták már a régebbi rendszerek támogatásánek megszüntetési időpontját- és a továbblépés lehetőségét csak mindenáron a w10-re való váltással tudja elképzelni.
És ez a váltás megint az MS-nek fog mérhetetlen hasznot eredményezni, feltéve, ha a vásárlók ebbe önkényesen bele fognak menni.
Renmélem, hozzám hasonlóan lesznek olyanok, és remélem jó sokan, aki ezzel az agresszív tolakodó üzletpolitikával nem egyetértve nem fognak beszállni a mókuskerékbe, és nem költenek el egy halom pénzt felesleges módon egy multi vállalat bevételét elősegítve.

Félre ne értsetek, nem vagyok windows ellenes, én is használtam őket, -néha még ma is előveszem, és bekapcsolom a windows-t- csak az MS agresszív, tolakodó, erőszakos üzlepolitikája ellen emelem fel a szavamat, és határozok úgy, -és úgy tűnik a döntésem végleges lesz!- hogy jómagam nem kívánok a w10 elnevezésű őrületben részt venni. Mivel, -ha az októbert még megérem- akkor kerek hatvan, küzdelmes évet tudhatok magam mögött, nekem már mindegy, olyan sok időn már nincsen hátra, tehát engem egy alternatív oprendszer lazán ki fog már szolgálni a hátralévő napjaimra, és úgy tűnik most, ez a rendszer nagy valószínűséggel a puppy linux lesz.
Hála istennek, nincsen megkötve a kezem, és már nem használok olyan szoftvereket, amik megkívánják a w10 oprendszer létét, így nekem fájdalommentes lesz a váltás, szemben azokkal, akik bizonyos MS szoftverek miatt, meg a sajnálatos módon rájuk erőszakolt üzletpoltika miatt erre a váltásra, a W10 elhagyására nem tudnak módot találni, nekik azért minden jót, és további hajtépés nélküli éveket kívánok.

Avatar
S-kami
Adminisztrátor
Hozzászólások: 821
Csatlakozott: 2014.04.16. 11:54
Kapcsolat:

Re: Na, ez azért már túl erős beavatkozás...

Hozzászólás Szerző: S-kami » 2017.03.17. 11:39

...hmmm... ez azért tényleg kicsit durva...

A ReactOS -t próbálta valaki mostanában?
Mármint a legújabb verziót?

Használható már vagy még mindig a Linux+WINE kombó az erősebb?

...vannak tényleg olyan szoftverek, amelyek igényelhetnek windowst, de akkor már inkább ezzel próbálkoznék, igaz én nem ismerem egyáltalán, de most is került hozzám egy gyengusz laptop. Nem tudom, hogy érdemes lenne e felrakni rá ezt esetleg, mivel pont ilyen egyszerű windows helyettesítőnek jó lenne...
Puppy linux ! Mert megérdemlem !
Kép

NTamas
Hozzászólások: 1376
Csatlakozott: 2014.06.19. 12:36

Re: Na, ez azért már túl erős beavatkozás...

Hozzászólás Szerző: NTamas » 2017.03.17. 12:31

Nem tudom, hogy most mit is tud a mostani állapotában leledzve, de az tény, hogy 6 napja került fel a SourceForge oldalára egy újabb verzió, és a címlapon lévő képek már eléggé beszédesnek tűnnek. Ha a képeken látható alkalmazásokat hiba nélkül tudja futtatni, alapcélokra már most is beválhat, mint a windows xp helyettesítése, a gyenge gépeken.
Mindenesetre letöltöm, és bevágom a VBox-ba, (ha lehet, még nem tudom, mi van a zip-ben) és megnézem, mit is lehet vele kezdeni.
Kép
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ha arra a gyenge laptopra akarod feltenni, akkor itt találsz letölthető boot cd-t (zipben ez 94MB) és live-cd-t is(zip-ben ez meg csak 65.5MB).
Kép
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Nos, időközben lejött a Hybrid 7z állomány, kicsomagoláskor hibát jelzett a benne lévő 735Megás iso filére, így ezzel tovább nem szórakozok, marad a 65 Megás Live zip-ben lévő 200 valahány Megás iso, ami kibontva simán és jól felmountolható, és simán látható a tartalma, uefi könyvtár is van, de ami a legérdekesebb, a ReactOS könyvtárba belépve kisértetiesen hasonló látvány fogad, mintha a linux alatt a Wine Windows könyvtárába lépnék be, ugyanaz a sivár(kevés fájl) látható benne, kérdés ezzel mire fogunk jutni a próbák után. Ugyanis ezt az iso-t most egy Rofus segítségébel felteszem egy usb kulcsra, ha sikerül a manőver, akkor talán be is tudok róla bootolni, majd meglátjuk. Sajnos nem jött össze az usb kulcsról való működtetés, így marad csak a vbox-ban való ismerkedés.

Avatar
csipesz
Hozzászólások: 501
Csatlakozott: 2014.06.24. 10:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Re: Na, ez azért már túl erős beavatkozás...

Hozzászólás Szerző: csipesz » 2017.03.20. 07:06

Csak szólok, hogy az általad(ntamas) megadott szorszfordzsos helyről letöltött ReactOS-0.4.4-CLT2017-Hybrid.7z nevű csomagfájlból az általam épp használt 32 bites xenial beépített extraktora szó nélkül kicsomagolta a 691 megás hybridcd.iso nevű képfájlt, nem volt semmilyen hibaüzi, további kísérletek és usb-re felrakási próbálkozás később...

NTamas
Hozzászólások: 1376
Csatlakozott: 2014.06.19. 12:36

Re: Na, ez azért már túl erős beavatkozás...

Hozzászólás Szerző: NTamas » 2017.03.20. 23:48

Köszi az infót, mondjuk én épp nem a xenial alól próbáltam, akkor lehet, nálam valószínűleg frissíteni kell a kicsomagolót.

Válasz küldése

Vissza: “Off Topic”