Windows-os Google Earth mint portable wine alkalmazás

Emulátorok - virtualbox, vmware, wine, qemu, stb...
Avatar
csipesz
Hozzászólások: 499
Csatlakozott: 2014.06.24. 10:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Windows-os Google Earth mint portable wine alkalmazás

Hozzászólás Szerző: csipesz » 2017.03.13. 17:53

Ma jöttem rá, fiúk/lányok, hogy a - Win XP alatt eredetileg telepítős - gugliörsz TELJES FUNKCIONALITÁSÚ portable progiként elfut Wine alatt!
Személy szerint nagyon örültem a dolognak, mert szeretem, viszont nem tudom, mások is tapasztalták-é, hogy a puppy linuxok alá korábban készült és korábban még jól "viselkedő" gugliörsz alkalmazások az utóbbi hónapokban a panoramio fotók megjelenítésének tekintetében már nem állnak a helyzet magaslatán... Az okát nem tudom, viszont ma eszembe jutott, hogy az XP-s partíciómon telepített gugliörszöt kipróbálom vivid beta 2 wine-ja alól. És lám, úgy tűnik megy minden. ha más is kipróbálná így, zip-be csomagoltam a mappáját és fetöltöttem ide, innen elérhetitek olyan alakjában, hogy már nem kell telepítéssel sem vacakolni:
https://www.solidfiles.com/v/GDZ3adxkBGVRr
Használatához 2 magos mesín ajánlott, ht p4-en eléggé lomhácska...
GoogleEarthWineSegedelmevel.29.18.jpg
GoogleEarthWineSegedelmevel.29.18.jpg (165.7 KiB) Megtekintve 534 alkalommal

NTamas
Hozzászólások: 1349
Csatlakozott: 2014.06.19. 12:36

Re: Windows-os Google Earth mint portable wine alkalmazás

Hozzászólás Szerző: NTamas » 2017.03.13. 20:40

... az utóbbi hónapokban a panoramio fotók megjelenítésének tekintetében már nem állnak a helyzet magaslatán... Az okát nem tudom, ...

Talán az lehet az oka, hogy nemsokára a Panoramio szolgáltatás meg fog szűnni, ezt egyébiránt maga a program is kijelzi, és felhívja a tagok, képhasználók figyelmét a fentett anyag mentésére. Ugyan tavaly már be akarták zárni, de úgy tűnik, az akkor meghírdetett novemberi megszűntetés, leállás valamiért elhúzódott, mindenesetre a Google programjában azóta is folyamatosan ott van a figyelmeztetés a megszűnésről, és a felhívásról, hogy mindenki mentse le az anyagát.

Csipesz!
Jó kis esti feladatot találtál ki! :)

Éppen kezdett elfogyni a személyes tároló helyem, volt még úgy 270 valahány MB szabad rész, nézve a csomagodat(35MB) ez kibontva kb. lehet úgy hetven-nyolvan Mega, hát kicsit tévedtem, mert 95Mega lett a kibontott cucc. Mindegy, bevágtam a Wine C: -be, és elindítottam a Google csodát. Közben ment a háttérben Firefox, ment még a pmusic stream, beindult ezek mellé ugye a Wine, meg a Google progija, ami rögtön egy ilyen ablakkal nyitott.
Kép
Hirtelen felindulásból a ne mentsen-re ütöttem, erre jött egy másik ablak.
Kép
De jó, a Wine-ben ott a DirectX 9.0c, és erre nem kell neki, a kis finnyás, az ablakban meg azt ajánlgatja, hogy telepítsem fel, a kis hamis.
Tudod ám, ki fog téged újra indítani, van a gépben egy NVidia kártya, OpenGL meghajtó is akad, úgyhogy nyomtam az OpenGL gombot.
Erre azért már csak feljön, ha lassan is a progi ablaka, ez a progi de nehezen akar életre kelni.
Kép
Azt ugye mondani sem kell, hogy a kétmagos 3Ghz-es procit egyből fullra tekerte fel, a zenelejátszás belassult, a Firefox úgyszintén, jószagú úristen, hogy fogok én erről képernyőmentést csinálni, hát úgy, hogy kb.2 percig tartott, míg a képeket le tudtam lopni, lementeni, olyan szépen belassult a gép. A Google progi az működött ugyan, de az is csak módjával, úgy öregurasan.
Rendben, zárjunk be mindent ami nem kell, és menjünk a balatonra, nézelődni. A Firefox közben annyira megállt, hogy be sem tudtam zárni.
Kép
A nagyfelbontású képekkel azután végleg megfeküdt a masina, hosszú másodpercekig még az egérkurzor sem látszott majd lassan magához tért a gép, bezártam mindent, ami nem kellett, és sikerült végre még egy képet lőni erről a csodálatos Google cuccról.
Kép
Hát az most már látszik ebből a kis próbából, hogy nem leszünk mi nagy barátok, ez a progi Windows alatt sem tetszett túlzottan, még jó, hogy a Windows-os NVidia driver azért jobban optimalizált ezért nem fogja meg a gépet ennyire, mint ez a linuxos driver. De azt sem szabad elfelejteni, hogy itt azért megy egy Linux, azon belül egy kamu Windows, ami vagy jó, vagy nem, főleg 3D-re Open GL-re, és akkor még ott van maga a Google progija is, így azért talán érthető, hogy a simán Windows alatt futó verzió azért picivel gyorsabb, jobban használható.
Gyenge géppel senki ne kezdjen ehhez, mert kitépi a haját, az biztos.
Amúgy érdekes próbálkozás, de erősebb gép kell hozzá.
------------------------------------------------------------------
Közben azért az XP alatt is elindítottam a csomagot, ahogy az várható volt, kicsivel jobban működött a Windows alatt a program, de azért itt sem rakéta üzemmódban ment, csak lassabban de legalább nem akasztotta meg az XP-t.
Ami az érdekes, hogy itt alapból DirectX-el ment, bár a beállításokban ott volt az OpenGL használatának a lehetősége is.
Kép

janugsa
Hozzászólások: 342
Csatlakozott: 2014.06.27. 23:17

Re: Windows-os Google Earth mint portable wine alkalmazás

Hozzászólás Szerző: janugsa » 2017.03.14. 20:44

Intel core 2 duo 7500 1.2GHz processzorral jól megy OpenGL-el, még a repülőgép szimulátor is, de mindig lezuhantam.
Egy más csipeszpuppyban a telepített Earth tényleg nem mutat képeket, ez a mostani portable mutat képeket

Válasz küldése

Vissza: “Virtualizáció”