LX7 Puppy

Pupletek, Új puppy változatok, veruiók, ISO fájlok,
nocsak
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2014.09.29. 14:01

LX7 Puppy

Hozzászólás Szerző: nocsak » 2017.02.05. 22:53

Üdvözlök mindenkit!

Hosszú-hosszú idő után elkészítettem ezt az LX7 Puppy remasztert, a release.htm fájlt megtekintve látható módosításokkal. Pár magyarázatra azért még szorul a produktum:

Sok belsőleges foltozgatás is van amit a release infóban nem taglaltam mert apróságok, mégis szükségesek voltak ezek általában valamely összetevő pl.: python kiegészítést jelentenek vagy szimbolikus linkeket a hiányos összetevőkhöz, vagy a repo valamennyire aktuálisnak tekinthető frissességét jelenti.

Kép: logo_nos.png

Aztán a flash is frissítésre került végül egy korábbi időpontban az angol tájékoztatásom ellenére amit most itt korrigálok.

A rendszer gyökerében található egy /smb/ mappa, ami a script asztali mappában található samba példa csatoló szkriptek nálam éles verzióinál volt célkönyvtár.

A root könyvtárban található továbbá egy jammer.zip állomány amelyben egy wifi jammer python alkalmazás lapul. Ezt első soron atheros chipek tesztelésére használtam, Githubról szereztem és a mellékelt függőségek is megtalálhatóak benne, bár én ezeket már feltelepítettem úgyhogy elég csak a python alkalmazást megfelelően használni. Ebből adódó károkért én nem vállalok felelősséget, ezt mindenki maga döntse el kell e nem kell e, és használja e.

Igyekeztem az alakítgatás hosszú ideje alatt nem zsákbamacskává hízlalni szegény kutyát és így fél-közép megalomán (CD méreten tartva azért) állapotában, valamint magamból kiindulva elsőként az általam élő rendszerhasználatnál fontos alkalmazásokkal felvértezni. Rendszerkövetelménye főként usbflash használata esetén 2gb ram-ra nőtt ahhoz, hogy az sfs cirka 635mb-os méretével a memóriából futhasson. Lehet 1gb is elég, de ha laptopokból indulok ki, ott az igp miatt lefoglal a memóriából alaphangon ~256mb-ot. Én szerencsére ezekkel a feltételekkel rendelkezem, így ismét magamból kiindulva mertem ekkorára hízlalni a rendszert. A LibreOffice alapból több mint 200mb emlékeim szerint plusz a többi kiegészítés miatt lett apránként ilyen nagy az sfs. Betölt és nagyjából legalábbis ami engem illet bevetésre kész. Ha valamit kihagytam volna a tájékoztatásból az a hosszú idő miatt lehet, de nem szándékosan. Maga a rendszer ugyanaz mint volt, csak kibővítettem-javítottam ott ahol kellőnek éreztem. Valamint ezúton is köszönöm az eredeti változat megalkotójának KuLuSznak az ez idő alatt nyújtott segítségét a megalkotáshoz!

Dropbox Link

RELEASE.HTM

nocsak
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2014.09.29. 14:01

Re: LX7 Puppy

Hozzászólás Szerző: nocsak » 2017.02.09. 22:22

Időközben értesített a Dropbox, hogy a túl nagy adatforgalom miatt bekorlátozták a megosztásokat, ezt gondolom látta mindenki aki utóbb botlott bele a letöltési linkbe.
Remélem a következőkben ez nem lesz így, íme egy alternatív megoldás az eredmény 5 részletben az iso rar-ba csomagolva és külön a release.htm:

nos-lx7.splitted.part1.rar
nos-lx7.splitted.part2.rar
nos-lx7.splitted.part3.rar
nos-lx7.splitted.part4.rar
nos-lx7.splitted.part5.rar

RELEASE.HTM

nocsak
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2014.09.29. 14:01

Re: LX7 Puppy

Hozzászólás Szerző: nocsak » 2017.06.04. 17:29

Új remaszter érhető el az LX7-es Puppy szintén legelső kiadásából eredeztetve. Ezúttal is mindent megkapott, de csak amit a legszükségesebbnek ítéltem van a rendszerben. Azokról egy rövid ismertetőt a RELEASE.HTM fájlban írtam ami megtalálható az iso-ban is. A végeredmény a NOS LX7 Trim kiadás nevet kapta, amely a töltőképernyőn látható lesz. Aki szeretné utólag felvértezni extrákkal, annak további csomagok sfs-ek lesznek elérhetőek ezen hozzászólás végén található linken. A kiadásban az éppen legújabb firefox kapott helyet az apulse módosítással, amit a a rendszeren teszteltem is. A flash-hez nem nyúltam. Vannak ugyanúgy járulékos függőség hozzáadások, illetve szimbolikus linkek amiket szükségesnek ítéltem de azokat nem részleteztem, mert nem akkora volumenűek. Ezt a fórumszálat figyelve utólagos kiegészítésekként esetleges módosításokról érdemes lehet követni. Az új iso és (majd) az extrák itt érhetőek el.

Avatar
KuLuSz
Hozzászólások: 254
Csatlakozott: 2014.06.17. 20:19

Re: LX7 Puppy

Hozzászólás Szerző: KuLuSz » 2017.12.03. 15:09

Kb 2-3 napja kipróbáltam az nvidia driver fordítását puppy alá, a nocsak féle videó szerint ( köszönjük ! ;) ). Nem is volt semmi gond , igaz a getnvidia nem ismerte fel a kártyát és nem töltötte le , de mint a videóból kiderül elég ha megkeresem a megfelelő linuxos forrás csomagot az nvidia honlapján , majd azt megeszi a getnvidia. Ennek kimenetele 3 fájl , amiből én most kettőt megosztok :
Az egyik az nvidia-glx-304.137-k3.2.32.pet és az nvidia-glx-304.137-k3.2.32.sfs csomag. A 3. csomag 1 doc csomag , szerintem nem szükséges ... A 2 csomagról még annyit érdemes tudni , hogy az Nvidia 7 series videókártyákhoz való .
A kártyák listája itt található !
Természetesen az Lx7_v2 puppy-n alkottam tehát ezzel biztosan müködik, amennyiben találtok más puppy-t ugyanezzel a kernel számmal ( 3.2.32 non pae ), akkor azon is müködni fog. Nyilván a nocsak féle trim verzión is müködik .

Mj.: Nálam annyi hiba volt hogy amikor próbáltam volna az új drájvert akkor a képernyő becsíkozódott , ami nem meglepő mert már a windows is ezt produkálta a drájver megléte esetén , mivel a kártyát valamelyik okos overclock-olta (túlhúzta). Tehát én maradok a mesa drájvernél. :D azzal még megy :P
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
---------------------------------------
Általában megtalálható vagyok az Angol irc csevegőn KuLuSz néven.

Válasz küldése

Vissza: “Pupletek”