Solidfiles, meg az ő etikájuk

Totál hétköznapi témák, ötletek, tutira nem linux és nem PC
Avatar
csipesz
Hozzászólások: 501
Csatlakozott: 2014.06.24. 10:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Solidfiles, meg az ő etikájuk

Hozzászólás Szerző: csipesz » 2016.07.29. 09:54

Tanács azoknak, aki nem linux, hanem vindóz alól szándékoznának letölteni bármit szolidfájlszos tárolókról:
Nos. A Solidfiles eddig sem a letöltés indítása előtt felpattanó haláli idegesítő reklám-oldalak alacsony számáról volt híres, az is egy dolog, hogy egy böngésző ádéblokk-plaginja teljesen hatástalan rájuk, de amit néhány hónapja a vindóz alól letölteni szándékozókkal művelnek, az már valami egészen gusztustalan: linux alatt semmi gond, ha nyomkodod kitartóan a türkiz színű "Download file" feliratú gombot, akkor kábé 4-5 reklámoldal előugrása után végre indulhat a letöltés. - Nem úgy vindóz alatt: ha ott ugyanezt a gombot használod, akkor onnan csak valami riherongy downloader exét kapsz, ami nem jó semmire! azért is írtam ezt a cikket, mert magam is csak nemrég vettem észre, hogy - persze, jó apró betűkkel kiírva - azért ott lapul a lap alján egy, vindóz alól is használható, "Direct download link" kifejezés, vonallal aláhúzva - na az még használható...
Az egyetlen ok, amiért még kitartok egy ilyen tetű tárhely-szolgáltató mellett, az a viszonylag nagy méretű ingyenes tárhely... De kábé fél éve az újonnan regisztrálók már állítólag nem kapnak 50 giga helyet, mint régebben, csak 25-öt. Ez is aranyos húzás tőlük. Végül nagyon fontos tudni: ha beregisztrálsz és kapsz tőlük tárhelyet, csak akkor tölts fel oda értékes adatokat, hogyha három hónapnál rövidebb időközönként LÁTOGATOD IS a tárhelyedet! - ha ezt elmulasztod, ez a tündéri banda könyörtelenül törölni fogja mindenedet onnan(Ilyet velem pl. a Mega még soha nem tett). Ha perfekt angolos lennék, írnék is nekik hideget-meleget a féjszbúkon, de hát sajnos cseppet sem vagyok az... szarri, bat áj a bit szpíkin' englis ónli :) (fakk :D )

azami
Hozzászólások: 935
Csatlakozott: 2014.06.20. 19:25

Re: Solidfiles, meg az ő etikájuk

Hozzászólás Szerző: azami » 2016.08.05. 11:59

Én nagy pártolója voltam a tárhelyeknek de idővel be kell látnom hogy az otthoni saját szerver a legjobb megoldás.
Ha lehet.

Avatar
csipesz
Hozzászólások: 501
Csatlakozott: 2014.06.24. 10:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Re: Solidfiles, meg az ő etikájuk

Hozzászólás Szerző: csipesz » 2017.04.16. 21:40

Egy szomorú bejelenteni-valóm van: evakuáltam az összes MEGMARADT fájljaimat a solidfájlszon fenntartott Csipesz Puppy Linux szoftver-kollekcióból a gépemre, kivéve az iso-kat, mert azok már biztonságban megvoltak a Megán - és hamarosan újra fel fogom rakni, csak még nem döndöttem, pontosan hova..
Mivel úgy kb. 2 hete - bevételei csökkenésére hivatkozva - a SzF a következő, határtalan patkányságot művelte: a főoldalán egy vékony sávon közölte, hogy "60 nap inaktivitás után a fájljaid törölve lesznek".
Mivel én később kaptam észbe, ezért mikor szombaton körülnéztem alaposabban a szoftver-gyűjteményemben, azt kellett tapasztalnom, hogy a fájltömegemnek nagyjából bő egyharmada távozott az örök vadászmezőkre... azonnal hozzáláttam a maradék visszamentéséhez, amivel kb 8 óra vesződség után - hajnalra - meglettem. Most láttam először igazi komoly hasznát a hatalmas méretű dvd-s anyagaimnak, mivel a veszteségek egy részét azokról pótolhattam; aztán voltak persze a gépemen is őrizgetve állományok, azok is segítenek "rendezni soraimat". A közösséget ez az egész annyiban érinti, hogy a csipesz-féle solidfiles linkek nem élnek többé, kivéve jó pár iso-ét - aztán, ahogy elkészül majd - megosztom az új tárhely linkjét is, remélhtőleg nem túl sokára. Jó anyagokért persze nézem a többiek linkjeit is(gjuhasz, bigyula, kros54, ntamas, kulusz skami linkjei)
szolid.jpg
szolid.jpg (108.57 KiB) Megtekintve 621 alkalommal

Avatar
S-kami
Adminisztrátor
Hozzászólások: 821
Csatlakozott: 2014.04.16. 11:54
Kapcsolat:

Re: Solidfiles, meg az ő etikájuk

Hozzászólás Szerző: S-kami » 2017.04.17. 12:22

Hát nagyon szomorú vagyok, de igyekszem valamit kitalálni.
Kérdezősködtem kicsit, egyenlőre nekem is az 50 GB -s mega tárhelyem van, de a tardis.hu -s tárhelyre hátha megengedik, hogy még felrakjuk a többi puppy cucc mellé, mondjuk így alighanem a duplája lesz a tárhely tartalma...

A helyzet az, hogy lehet, hogy hamarosan sikerül szerverekhez jutnom, egyenlőre nyilván még nem tudok többet mondani, csak az a biztos, ami az ember kezében van és akkor már lehet variálni.
Ha összejön, akkor az a kérdés, hogy hol és hogyan kellene üzemeltetni és érdemes lenne e, a másik oldal viszont nyilván akkor lenne bőven helyünk és saját és akármire...
Puppy linux ! Mert megérdemlem !
Kép

Avatar
csipesz
Hozzászólások: 501
Csatlakozott: 2014.06.24. 10:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Re: Solidfiles, meg az ő etikájuk

Hozzászólás Szerző: csipesz » 2017.04.18. 22:44

Ó, S-kami, köszi az együttérzésed, de nem lesz gondom a tárhellyel - az összesen 5 darab saját kezelésben lévő, 2 saját és 3 közeli hozzátartozóm ímél címén használt tehát 5x50 gigás tárhelyen akad még hely 5 gigabájtnyi szoftvergyűjteménynek. De azokra is gondolok majd, akik valamiért nem komálják a Mega.nz-t - az ő számukra pedig lesz még annyi google drive kapacitásom a 15 gigából, hogy oda is készülök feltölteni - szólok rögtön, ha kész lesz(tán egy hét...)

Válasz küldése

Vissza: “Off Topic”