2 féle Pr5.7.1JPRetro mini kiadás - +egy nagyobb...

Pupletek, Új puppy változatok, veruiók, ISO fájlok,
Avatar
S-kami
Adminisztrátor
Hozzászólások: 589
Csatlakozott: 2014.04.16. 11:54

Re: 2 féle Pr5.7.1JPRetro mini kiadás - +egy nagyobb...

Hozzászólás Szerző: S-kami » 2017.05.18. 11:25

No! Már írtak is neked, ha nem remaster scripttel csinálod, hanem úgymond kézzel csomagolod be a könyvtárat, akkor ezt a scriptet használhatod, csak változtasd meg az elérési utat nyilván, ahol a te SFS könyvtárad van:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewto ... 031#955031

Avatar
csipesz
Hozzászólások: 443
Csatlakozott: 2014.06.24. 10:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Re: 2 féle Pr5.7.1JPRetro mini kiadás - +egy nagyobb...

Hozzászólás Szerző: csipesz » 2017.05.20. 13:06

Csõváz, igen igen, olvastam mindenki kommentjét, kösz, aki dícsérte, és meggondoltam, ha kritizáltátok, de csak most érek rá válaszolni - a murgán is látszott ugye legalább 2 tanács, amibõl az egyiket megfogadtam, a másik kivitelezéséhez pedig hülye vagyok, úgyhogy bár nem ez az a poszt, de szeretném megkérdezni Kulusz kollégát, mivel õ már ügyködött ilyesmikben: nem tudna-e úgy módosítani egy remasterpup2 (GUI-s) szkriptet, hogy az úgy végezze a dolgát, hogy max tömörítési rátával dolgozzon?
ntomi kedvéért a következõ változások történtek: kirúgtam a rendszerből az xhippo-t meg az alap alkalmazás-választó segédprogit és minden audiófájl lejátszását a gnome-mplayerhez rendeltem - tettem ezt 2 barátom, a pfind és a jobbegeres, a rendszerbe alapból beépített "set run action", magyarul "program hozzárendelése" menüpont használata segítségével - mindezt nem több, mint 5 perc alatt... úgyhogy azóta is csak találgatom, mi adott okot ezeknek a kapanyél-egyszerű műveleteknek az elvégzésével kapcsolatban EKKORA felhördülésre... - valamint: igen, az egész puppy package manager-t frissíteni kell, utána újra bejelölni az ubuntu precízes repókat, ha szükségünk lenne onnan valamire - de amúgy ez a cucc egy olyan rétegközönséget célzott meg, akik a picuri cuccokra gerjednek, és nem a minimál kiadásból terveztek egy újabb csipeszpup méretű cuccot előállítani. - na mindegy. Az újabb, V5-ös minimál verzió másik böngészőt kapott, azért, hogy hasonló mérettel guglidrájv meg jandex-kompatibilis lehessen, ezt most már - legalábbis egyelőre, míg a web fejlesztő koponyái megint ki nem agyalnak valami pazart - tudja. Egy régebbi Palemoon-verzióra esett a választásom, a 25.7.3-asra, amihez valami csoda folytán még magyar nyelvet is sikerült találnom, úgyhogy átkapcsolható angolról magyarra.
Az ily módon "megtuningolt" kis cucc sajna most már 130,4 Mb méretű ugyan, de összességében könnyebb vele bánni.
Akinek szüksége van rá, a felkömyvjelzőzött Oscar talks vagy csipesz-repókból pillanatok alatt hozzájuthat néhány flash player verzióhoz.
Az újabb iso-t letölthetitek innen:
https://drive.google.com/file/d/0B38lNu ... sp=sharing
vagy innen:
https://mega.nz/#!1JFmSZ4L!6-tA90DqglKd ... FN8SILj7fc
1.jpg
1.jpg (80.04 KiB) Megtekintve 106 alkalommal
2.jpg
2.jpg (101.61 KiB) Megtekintve 106 alkalommal

kros54
Hozzászólások: 256
Csatlakozott: 2014.06.17. 06:01
Kapcsolat:

Re: 2 féle Pr5.7.1JPRetro mini kiadás - +egy nagyobb...

Hozzászólás Szerző: kros54 » 2017.05.23. 08:28

Egészen jól használható, és igazad van, van, aki éppen az ilyen kicsi, tömör alaprendszert kedveli, aztán majd úgy turbózza fel, ahogyan ő akarja (vagy nem csinál vele semmit, ez is opció).
Amit javasolnék, laptopoknál hasznos lehet, kicsit bővített lekapcsolás-mód. (És méretet sem növel.)
leallitas.jpg
leallitas.jpg (14.85 KiB) Megtekintve 75 alkalommal
A bookmanshutdown.sh van egy kicsit megpiszkálva (ami egyébként az usr/local/bin mappában lakik) a tartalma pedig ez:
(egyelőre magyar, de nem tart sokáig angolosítani.)

Kód: Egész kijelölése

#!/bin/sh
#edited by Kros54 (hibernal)
export BOOKMAN_SHUTDOWN="
<window title=\"Leállítás\" icon-name=\"gtk-preferences\" window-position=\"1\">
 <vbox>
 <hbox>
  <text>
  <label>Leállítás, mentés</label>
  </text>
  <button>
  <label>KIKAPCSOLÁS</label>
  <action>exec wmpoweroff</action>
  </button>
 </hbox>
 <hbox>
  <text>
  <label>Kilépés, bash</label>
  </text>
  <button>
  <label>KILÉPÉS, BASH</label>
  <action>exec wmexit</action>
  </button>
 </hbox>
 <hbox>
  <text>
  <label>Számítógép újraindítása</label>
  </text>
  <button>
  <label>ÚJRAINDÍTÁS</label>
  <action>exec wmreboot</action>
  </button>
 </hbox>
 <hbox>
  <text>
  <label>X újraindítása</label>
  </text>
  <button>
  <label>X ÚJRAINDÍTÁS</label>
  <action>exec restartwm</action>
  </button>
 </hbox>
<hbox>
  <text>
  <label>Hibernálás</label>
  </text>
  <button>
  <label>HIBERNÁLÁS</label>
  <action>exec /usr/local/bin/acpitool -s</action>
  </button>
 </hbox>
  <hbox>
  <button cancel></button>
 </hbox>

 </vbox>

</window>
"

gtkdialog3 --program=BOOKMAN_SHUTDOWN
unset BOOKMAN_SHUTDOWN

NTamas
Hozzászólások: 1064
Csatlakozott: 2014.06.19. 12:36

Re: 2 féle Pr5.7.1JPRetro mini kiadás - +egy nagyobb...

Hozzászólás Szerző: NTamas » 2017.05.23. 10:27

csipesz írta:
2017.05.20. 13:06
ntomi kedvéért a következõ változások történtek: kirúgtam a rendszerből az xhippo-t meg az alap alkalmazás-választó segédprogit és minden audiófájl lejátszását a gnome-mplayerhez rendeltem - tettem ezt 2 barátom, a pfind és a jobbegeres, a rendszerbe alapból beépített "set run action", magyarul "program hozzárendelése" menüpont használata segítségével - mindezt nem több, mint 5 perc alatt... úgyhogy azóta is csak találgatom, mi adott okot ezeknek a kapanyél-egyszerű műveleteknek az elvégzésével kapcsolatban EKKORA felhördülésre
Csak röviden ismételném magam, nem az alkalmazásválasztóval volt bajom elsősorban, hanem azzal, hogy a mini-ben lévőben nem lehetett/nem jelent meg valamiért az a default audioplayer választó ablak, és igen, elsőre én is a jobb egeres általad leírt egyszerű módszerrel éltem, de nálam ez nem rögzült be a puppyba, (valamiért nem mentette el a beállításokat) a követező indítás után ismét minden audió fájlhoz újra az xhippo lett hozzárendelve az első mini-ben, ebben a másodi verzióban pedig a gnome-mplayerhez, ahogy te is írtad. Emiatt kényszerültem az előző verzióban, és ebben a mostaniban is javítani úgy, ahogy az számomra már jobban megfelelt.

Ahogy kros54 is említette az előbb, mindenki úgy variálja meg majd magának, ahogy az az ő számára megfelelő, nos, ezzel a második minivel én is ezt tettem, visszaállítgattam úgy, ahogy nekem jobban tetszik, és pótoltam, vagy inkább visszatettem azokat a dolgokat, amik a bővített verzióhoz kelleni fognak, és kros54-re való tekintettel ezt megfejeltem egy Wine csomag (wine-1.5.15-i686.pet + wine_DEV-1.5.15-i686.pet) telepítésével is, meg a RadioShure Windowsos program feltételével is. Mivel ezt a második mini verziót netes rádiózáshoz gondoltam alapvetően felhasználni, ezért a nekem eddig bevált rádiós programokkal is kibővítettem, a pupRádió/pupTelly-t meg egy csomó rádióadó linkkel láttam el, meg persze videós linkekkel is, és a wine mellett még az általam szükségesnek vélt dolgokat, codeckeket is visszatettem bele. A bleachbit csomagot frissítettem egy, az általad is említett csomagkezelő frissítése után, az abból elérhető újabb verzióra, de ez magával hozta a még szükségesnek vélt python-os dolgok telepítését is, és végül, mintha csak összebeszéltem volna ros54-el, az a bizonyos leálítás/bookmanshutdown.sh is része lett a kibővített mininek. Meg két faenza ikon.pet csomag is! A beépített 25.7.3-as palemoon verziót lecseréltem egy frissebbre, (26.5.0-Hu) mert ami benne volt, az nálam a youtube oldalon sajnos elvérzett, a legújabb flash player telepítése utáni kapott hibajelzés okán egy qt-4.8.2 illetve a legfrissebb 17.5-ös smplayer verzió telepítése miatt még egy qt-686 csomag is felkerült a módosított minire, és ezen bővítések miatt a mentésfilém mérete már majdnem elérte az 1GB méretet, ha ehhez még hozzávesszük az alapcsomag méretét, még akkor is kényelmesen elfér majd az egész egy ma már nem kapható 2GB-s flash kulcson.

Az általam így megvariált, kibővített mini (most már minimax) verziót leginkább, ahogy említettem is, netes rádiózásra, illetve netes böngészésre, koncert videók neten nézésére fogom bevetni de mindenki úgy variálja át magának, ahogy neki tetszik.
Pár kép a megvariált mini(max) puppyról, ha ezek esetleg túl sok helyet foglalnának el a fórumban, nyugodtan ki is lehet törölni őket.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
És ha már rádiózásról beszéltem, akkor nem maradhat ki a legkevesebb helyet igénylő rádió lejátszó verzió sem. (Poor Man's Radio Player)
PoorMan'sRadioPlayer.pet Size: 23 KB -Ehhez a puppy verzióhoz lett igazítva, más puppy verziónál használva esetleg javítani/igazítani kell az /usr/bin/PoorMansRadio.sh fájl tartalmát-
Kép
Kép
Kép

Az említett kros54 féle leállító képe,
Kép

és annak a puppy menüjébe beépülése.
Kép

Puppy-Leállító.pet Size: 6 KB

Válasz küldése

Vissza: “Pupletek”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 0 valamint 0 vendég