slacko 5.7.0 PAE CD - Wine-nal meg sok egyébbel

Pupletek, Új puppy változatok, veruiók, ISO fájlok,
Avatar
csipesz
Hozzászólások: 467
Csatlakozott: 2014.06.24. 10:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

slacko 5.7.0 PAE CD - Wine-nal meg sok egyébbel

Hozzászólás Szerző: csipesz » 2015.10.21. 20:07

Csõ Mindenki. Megint csináltam valamit, a szûnni nem akaró esõs napok rossz hangulatát közömbösítendõ: egy slacko 5.7.0 pae modot.(CD, 699 Mb)
Tölthetõ innen:
NEM, NEM! A JAVÍTOTT, ÚJABB VERZIÓÉRT NÉZZ A LAP ALJÁRA!!!
A cucc majdnem fullos, de hogy nehogy má' kerek legyen a világ, a publikálás elõtt felfedeztem benne egy mocsok kis hibát, azóta se jöttem rá miért csinálja ezt: ha teljes telepítést akarok csinálni, nem csinálja meg jól... - szerencsére tudok gyógyírt a problémára: be kell menni az /initrd/pup_ro2 mappába, és annak teljes tartalmát(kb 2gb) átmásolni a cél-partícióra.
Ha ezzel megvagyunk, futtassuk a hibásan mûködõ puppy universal installer-ünket a szokásos módon, a megfelelõ kérdõablakban válasszuk a teljes telepítést, ugyanoda, ahová a pup_ro2 tartalmát másoltuk, végül ne a törlést, hanem a frissítést válasszuk! - ha kész, jöhet a grub4dos és juhé.
Wine alatt jó kis játékokkal játszani szeretõ nvidia kártya-tulajoknak driver innen:
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=101347
Ez az új cucc is a tõlem már megszokott szereplõket tartalmazza, sajnos libre office meg gimp nem fért közé, mert szerettem volna cd méreten belül tartani a cuccot:
wine
clamAV
openbox/lxpanel
take-a-shot
wm-switcher
xvkbd
pvidgets
pupclockset
mousecursor-themes, gtk and openbox themes, icon themes
gpicview
getflash
qt482
fbreader
bleachbit
pupcontrol
audacious
vlc210
dosbox
hydrogen/drumkits
zynaddsubfx
timidity/gus-patches
zsnes
random wallpaper changer
openjdk_icedtea
imagination
audacity
evince
xvidcap
guvcview
pstartup/shutdown-sound
avidemux
1-2 minijáték.
csak pár dolgot dobtam ki: viewnior, rubix, xsoldier, picpuz
Megtartottam az eredeti, sajnos csak angol nyelvû firefox 17 böngészõt, amely avíttassága ellenére igen sokoldalú, gyors, egy baja van: nem mega-kompatibilis! A mega data-store használatához muszáj leszel felrakni egy chromium böngészõt is, vagy lecserélni a firefox 17 -est valamelyik sokkal utóbbi verzióra.
A szerkóban, ahogy a vivid beta2-ben is, sok magyarítás búvik meg, úgy hogy ha az elsõ boot után átállítjátok a lokalizációt magyarra, egy x újraindítás után egész kellemesen magyar lesz a holmi. A wine alatti windowsos segédprogik közül a total commander, a sumatra pdf, a winrar, a radioshure és a photofiltre simán áttállítható magyarra, csak figyelmesen körül kell nézni vagy a menüjükben, vagy a mappájukban.
És hát így fest az új holmi:
Screenshot_2015-10-21_165146.jpg
Screenshot_2015-10-21_165146.jpg (88.83 KiB) Megtekintve 1540 alkalommal
Ez meg a cd logo:
logo.jpg
logo.jpg (35.5 KiB) Megtekintve 1539 alkalommal
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára csipesz 2017.05.14. 10:21-kor.

Avatar
Asterix
Hozzászólások: 321
Csatlakozott: 2015.07.11. 07:55

Re: slacko 5.7.0 PAE CD - Wine-nal meg sok egyébbel

Hozzászólás Szerző: Asterix » 2015.11.27. 11:45

Üdv!
Nos, megpróbáltam ezt is! Most igy néz ki.
Screenshot_2015-11-27_110906.jpg
Screenshot_2015-11-27_110906.jpg (177.58 KiB) Megtekintve 1294 alkalommal
Rendesen mükszik, nvidia driver (most már elég a .pet fájl) telepítve, ami kell updatelve.

NTamas
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2014.06.19. 12:36

Re: slacko 5.7.0 PAE CD - Wine-nal meg sok egyébbel

Hozzászólás Szerző: NTamas » 2015.11.27. 13:05

csipesz írta: Ez az új cucc is a tõlem már megszokott szereplõket tartalmazza, sajnos libre office meg gimp nem fért közé, mert szerettem volna cd méreten belül tartani a cuccot:

audacious
hydrogen/drumkits
zynaddsubfx
timidity/gus-patches
Nálam az Audacious a midi filéket csak a következő beavatkozás után játssza le, inmáron egészen jól.
Kép
Kép
De ehhez ugye a Fluidsynth-et fel kellett tennem a Puppy csomagkezelőből, (nem emlékszem már, hogy az eredeti cd-n ez eleve fenn volt, én újra feltelepítettem, azt tudom) illetve a Fluidsynth-hez való sf2 Sound Fontokat is telepíteni kellett a gépre, (elérési-telepítési útvonala: /usr/share/sounds/sf2/FluidR3_GM.sf2) és azok cfg-jét a timidity.cfg jébe be kellett vezetni.(etc/timidity/timidity.cfg - lásd az alsó sorokat!!!) Illetve a fenti, második képen láthatóan az Audacious beálításában a Fluidsynth sf2 Sound Filéket is hozzá kell adni a beállításban az Audacious-hoz, hogy legyen miből lejátszani a midi kottát az Audavious-nak!

# Instrument configuration file for timidity
# $Id: timidity.cfg,v 1.7 2005/09/03 19:26:03 hmh Exp $

# You can change just about every option in TiMidity++ using
# This config file. Please refer to the timidity.cfg(5) manpage
# for more details

## If you have a slow CPU, uncomment these:
#opt EFresamp=d #disable resampling
#opt EFvlpf=d #disable VLPF
#opt EFreverb=d #disable reverb
#opt EFchorus=d #disable chorus
#opt EFdelay=d #disable delay
#opt anti-alias=d #disable sample anti-aliasing
#opt EWPVSETOZ #disable all Midi Controls
#opt p32a #default to 32 voices with auto reduction
#opt s32kHz #default sample frequency to 32kHz
#opt fast-decay #fast decay notes

## If you have a moderate CPU, try these:
#opt EFresamp=l
#opt EFreverb=g,42
#opt EFchorus=s
#opt s32kHz
#opt p64a

# Disabling some of the Midi Controls can help with the CPU usage a lot.
# The same goes to the VLPF, sample anti-aliasing and effects such as
# reverb and chorus

# By default, try to use the instrument patches from freepats:
#source /etc/timidity/freepats.cfg

# alternatively, you can use the fluid-soundfont:
source /etc/timidity/fluidr3_gm.cfg
source /etc/timidity/fluidr3_gs.cfg

illetve a SounFont-ok mellett lévő cfg állományokat a timidity könyvtárba be kellett másolni a timidity.cfg file mellé.
Kép
És ezután a fenti, két képen látható módon az Audacious beállításában az amid-nél a Fluidsynth-et kiválasztva már működik a midi filék lejátszása is! Annyi van még, hogy a beállításban látható módon a Sound filék -sf2- betöltése csak az első midi file betöltésekor valósul meg, ekkor a lejátszás elindítása előtt, -az első .mid file lejátszása előtt- még bufferel kicsit a program, ekkor betölti a Sound filét a memóriába, és csak ezután indul el a tényleges midi lejátszás, erre figyeljünk oda, ez nem hiba, ez így működik helyesen!

A másik lehetőségnél, az Alsa-mid szolgáltatásnál nálam meg sem mukkant az alaplapi Cmedia_042 Chip AC97 CODEC - Channel 5.1 CH hangrész, (ennek ismeri fel: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller [8086:24c5] (rev 02)) pedig ez ráadásul még AC-97 kompatibilis is, és a képen látható beállítással elvileg működnie kellett volna, de ezt nem tette meg.
Kép

Csak a Fluidsynth-es megoldással tudom lejátszani az Audacious-al a midi filéket, figyelve arra, hogy nem mindegyik midi file hangereje egyforma, tehát korrigálásra is szükség lehet. (hangerő-emelésre, erre az Audacious mixer-jében van mód a master hangerő pár decibeles megemelésére)
Végezetül arra azért figyeljünk oda, hogy a memóriába betölteni kívánt sf2 Sound File mekkora terjedelmű/méretű, ugyanis a képen látható első, FluidR3_GM.sf2 hangfile jelen esetben 142MB méretű!!! - tehát, aki Frugall módban próbálkozik - mint én is tettem! - az ne legyen meglepődve azon, hogy a midi lejátszás közben egyes jól hangszerelt midi fájlok lejátszásakor meg-megbicsaklik a lejátszás, és a processzor használata is megnövekszik, ez ezzel jár, természetes dolog, oda kell rá figyelni!
És végül, akinek kevés memóriája van, és gyenge a processzora, az egynél több Sound Filét ne akarjon betölteni a memóriába, mert abból is gondok lehetnek, a fenti leírásban két fluidr3_gm.sf2 és a fluidr3_gs.sf2 Sound File szerepel hivatalosan, ezek vannak beírva a timidity.cfg-be is, de!- gyenge gépekkel, kevés memóriával elég csak egy Sound Filét betöltetni, és értelemszerűen ki kell tapasztalni, hogy melyik Sound Filével kapunk szebb, élvezhetőbb hangot, és emellett melyik Soundfile fogja meg kevésbé a gépet, és akkor csak azt az egy fájlt töltsük be. A képen nálam több Suond File is látható, ez még a kísérletezés időszakából való kép, a végeredmény nálam az lett, hogy az első, a FluidR3_GM.sf2 hangfile lett a legjobban használható, igaz, jelen esetben 142MB méretű a fájl, de ez még épp a működtetés határán való file-méret, viszont ezzel szólalt meg nálam talán a legszebben a legtöbb, fiókból újra előkerült midi fájl.

Avatar
csipesz
Hozzászólások: 467
Csatlakozott: 2014.06.24. 10:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Re: slacko 5.7.0 PAE CD - Wine-nal meg sok egyébbel

Hozzászólás Szerző: csipesz » 2017.05.14. 10:08

Üdvözlet! Végre, sok veszõdség után ez a puplet is átesett egy tökéletesebbítõ kúrán. Szerintem jó lett...
Változások:
Meglepõen sok bújdosó fölösleges holmit találtam és tessékeltem ki belõle, jó sok helyet felszabadítva ezzel további hasznos cuccok számára;
A mûködni sehogysem akaró guvciew-et felváltottam a kissé fapadosabb luvcview-vel, érdekes, ez azonnal megy...
az audacious-t bennhagytam, de a prioritást a zenelejátszásra alkalmas appok közül az újabban megkedvelt és most ide is betett Qmmp kapta;
került bele Fotoxx, freetuxtv, streamtuner, valamint a legnagyobb sikerélmény az volt, hogy kipróbáltam e rendszeren a Nero Linux nevű cd/dvd-írót, ami eddig egyetlen másfajta, általam ismert puppylinuxon nem volt hajlandó tisztességesen működni, ezen a rendszeren meg ment, mint a pinty!
Firefox 17 böngészőt felváltottam 40-essel, valamint bekerült egy opera 36-os is - jó az, ha van :)
Végül, mivel még mindig volt hely 700 Mb-on belül - hát raktam a wine-os szekcióba egy friss Google Earth Pro-t. Ezzel csakis egy gond lehet: működőképes opengl módot vár el, aminek nem mindenki videó-megjelenítője fog tudni megfelelni...
Na ennyi nagyjából. - ja, a Fotoxx-ról annyit említenék, hogy csempésztem bele egy nem 100 százalékos magyarítást, amit úgy lehet aktiválni, hogy a progi "tools" menüjében a "change language" menüpont alól a "galacian" nyelvre kell rábökni, akkor magyarra fog váltani.
Ez a V2-es verzió letölthető innen:
https://drive.google.com/file/d/0B38lNu ... sp=sharing
vagy innen:
https://mega.nz/#!8UtwTLCI!66aLsMSuzQgZ ... TSpRL3E1Ds
Így fest első betöltődése után:
FirstLookOfMy5.7.0V2.jpg
FirstLookOfMy5.7.0V2.jpg (83.85 KiB) Megtekintve 166 alkalommal
Én meg most így használom éppen:
APossibleCustomizedLook.jpg
APossibleCustomizedLook.jpg (95.3 KiB) Megtekintve 166 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Pupletek”