Wifi

Driverek, meghajtó programok - video,wifi, hang, stb...
Avatar
S-kami
Adminisztrátor
Hozzászólások: 641
Csatlakozott: 2014.04.16. 11:54
Kapcsolat:

Re: Wifi

Hozzászólás Szerző: S-kami » 2015.07.16. 07:58

jé, nekem is pont ez a wifi dongle van, muszáj volt a laptophoz ezt használnom, viszont windows xp alatt sem stabil a wifi, csak stabilabb, viszont az xp teljesen használhatatlan, így ezt használtam én is, viszont mostmár android lesz rajta, mivel az nem tudom mit használ, de minden tökéletesen megy rajta, mondjuk azon meg a 3D nem megy, de hát végülis az nem is lényeges, egy puppy android kombó mindent megold...
Puppy linux ! Mert megérdemlem !
Kép

Avatar
KuLuSz
Hozzászólások: 248
Csatlakozott: 2014.06.17. 20:19

Re: Wifi

Hozzászólás Szerző: KuLuSz » 2015.07.19. 17:28

Nemrégiben kaptam 1 ilyen üzenetet az SNS (simple network setup) -től .
A DHCP kliens nem tud kommunikálni a vezeték nélküli hálózaton. Továbbá megjegyzésben írja hogy ilyenkor a rúterben kell beállítani a biztonsági protokolokat.
Vagy újra beállítani a wifi hálózatot . Az 5. próbálkozás után feladtam a küzdelmet , mindig ugyanez a hiba jött elő . Nemtudom mi történhetett, egyik pillanatról a másikra. Megnéztem 1 üres rendszerrel indul-e a wifi, persze hogy indul. Majdnem elkezdtem másolgatni a dolgokat a mentésemből hogy meglegyen minden ahogy volt. Aztán szétnéztem az etc könyvtárban , semmi érdekeset nem láttam . Majd egyszer csak megnéztem a kapcsolódási napló-t ( ez a napló csak akkor jelenik meg ha hiba van a kapcsolódáskor). És ott fogadott engem olyan üzenet hogy :
/lib/dhcpcd/dhcpcd-hooks/20-resolv.conf: line 64: /etc/resolv.conf: Too many levels of symbolic links
chmod: cannot access `/etc/resolv.conf': Too many levels of symbolic links
Néztem hogy mi a fene van ezzel a linkkel (hogy nem jó) . Hát ez a link a /etc/ppp/resolv.conf fájlra mutatott , ami szint úgy mutatott a /etc/resolv.conf fájlra , na mondom itt valami nem tiszta. Így kitöröltem az idézetben megjelölt érdekes fájlt ( /etc/resolv.conf ) Majd újra kapcsolódtam a wifimmel a saját hálózatomra, és lám működik . Egyébként megjegyezném hogy a rúterben k-ra nem találtam biztonsági protokol beállítást... Szóval ennyi + 1 bambi
A lényeget nem írtam ...
Miért töröltem én ki olyan bátran azt a fájlt ?
- mert az üres live rendszerben nem szerepel (valószínüleg ezért is működik a-nélkül a kapcsolatom)
-<(].K.u.L.u.S.z.[)>-
---------------------------------------
Általában megtalálható vagyok az Angol irc csevegőn KuLuSz néven.

nocsak
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2014.09.29. 14:01

Re: Wifi

Hozzászólás Szerző: nocsak » 2017.11.06. 18:16

Mai nappal beújítottam egy usb-s wifi adapterre. Előkészültem mindennel ami majdani kernel modul fordításhoz szükséges, így gyártói oldalról leszedtem a megfelelő driver forrását, majd a szükséges módon elkezdtem fordítani, mivel nem látta az általam használt LX7-es és LXxenial puplet. Na de nehogymá' egyszerű legyen, a gyári driver fordítása naná hogy hibával abbamaradt. Fogtam magam, rákerestem, github-os találatnál már szedtem is lefele a megfelelő forrást, s lőn csodák csodájára azzal sikerült kifordítani. Így született LX7-hez a 3.2.32-es modul, valamint LXxenialhoz a 4.1.31-es modul. Előbbihez i486-ot írt, utóbbihoz i686-ot a new2dir szkript. SFS lett belőlük. Nem tudom a gyárival mi lenne a helyzet, a működés szempontjából totál nem is érdekel, hozza a 300Mb/s sebességet írja is a kapcsolatnál, annyi van, hogy a LED-ek nem villognak működés közben egyik pupletnél sem.

Akik érdekeltek a témában azoknak nevén nevezve a dolgot, itt találhatóak a mellékelt produktumok:

TP-LINK TL-WN823N V2 EU LX7


---

Hát a siker hamar félsikerré változott, tekintettel arra, hogy ma live teszt közben LXxenial alatt megpróbáltam betölteni a modult, és hibát írt ki. Belenéztem az SFS-be aminek már a mérete is gyanúsan karcsú volt, nem volt benne más csak a .ko fájl. Kifordítottam újra ezúttal különös tekintettel a Terminál hibaüzeneteire. Meg is volt a hiba forrása, még hozzá a modules mappában ami a kernel forrásában hivatott volna lenni, hiányzott két elem, a modules.builtin és a modules.order. Van ugyan egy modules.builtin.bin de az nem a keresett objektum. Így arra enged következtetni a jelen helyzetek együttes kínkeserves állása, hogy ejtem a xenial projektet is és nem szívok vele mert ezt másik fordításnál ugyanúgy keresné egy makefile akkor ugyanúgy hibával becsukhatom az egészet. Nem tudom mi az oka, de modern LXDE Puppyt nem találni ami hibátlan, vagy az LX7-et felváltaná. Sajnos itt is igaznak látszik a mondás miszerint a régebbi jobb.

A jó hír viszont az, hogy az általam fordíthatatlanná vált modul nélkül alapból felismeri a rendszer az usb adaptert. Szóval nincs rá szükség LXxenial alatt. (De ez számomra az említett hiba okának feltárása után sovány vigasz.)

Válasz küldése

Vissza: “Driverek, meghajtók, hardware”