Firefox

Böngészők, üzenetküldők, levelezők, stb...
NTamas
Hozzászólások: 1157
Csatlakozott: 2014.06.19. 12:36

Re: Firefox

Hozzászólás Szerző: NTamas » 2017.10.06. 11:09

Update: 2017.10.06.

Ma, 2017.10.06.-án kiadták a Firefox-57.0b6-Quantum verziót, az ebből készült pet csomag linkje fentebb található meg.

Mivel a gépemen lévő puppy verziókban szinte mindegyikben van már valamilyen Firefox verzió telepítve, így az egyedüli puppy verzió, amiben még nincsen telepítve FF böngésző, nos az a csipesz féle MiniPuppy volt, ez ugye 571-es puppy, de valamivel régebbi kernellel, és jó sok alkalmazás+függőségeik ki lett ebből a Mini verzióból csipesz által pusztítva! (lévén, egy Mini verzióról van itt szó)
Nos, én a Mini puppy megjelenítése után ezt a verziót kissé a magam szájíze szerint felturbóztam, visszatettem bele, illetve még + olyan alkalmazásokat és azok függőségeit is belepakoltam, ami nekem hiányzottak, erről annó írtam is.
Szóval a legújabb FF-57-Quantum bétának ez a Mini puppy lett kiszemelve, és az elkészült pet csomagomat erre szabadítottam rá.

Kép
Kép
Kép

Persze előtte a még ebből a Mini puppyból is hiányzó gtk3-as verzióhoz való fájlokat a csomagkezelőjéből sikeresen feltelepítettem majd ezután jött a Firefox-beta telepítése, ami gond nélkül megtörtént. Az első indítás után az új beta verziós böngésző rendben elindult, lehetett belakni, beállítani. Sajnos, mint feljebb már írtam, ez a béta verzió is kinyírja a régi, megszokott, és nem FF-57 kompatibilis add-onokat kiegészítőket, ahogy a Mozilla ezt már jelezte is. Pár jól bevált kiegészítő így ment a levesbe, de hát ez van, tudtunk róla. Viszont a feltelepített, és beállított Firefox béta böngészőt bezárva és a beachbit takarítót elindítva, megint ért meglepetés, mutatom.

Kép

A takarító programban annak első indulása után pár, még a régi Gecko motorhoz tartozó dolgok -hogy mik voltak ezek, nem tudom- is törlésre kerültek, majd a bleachbit másodszori futtatása után már a bétánál megszokott kép fogadott

Kép

Szóval az a már fentebb is említett bleachbit piros hibajelzés ebben az újabb béta verzióban is jelen van, illetve ezen újabb FF-verziót feltelepítve, és a bleachbit-et futtatva még mindíg elő jön a hibajelzés, pedig full tiszta telepítés volt, és a Firefox által létrehozott profilt tartalmazó alkönyvtárban most is ott van a kérdéses fájl, amire a hibaüzi vonatozik.
Természetesen ehhez is kell a Pulseaudió, ha hangot is akarunk hallani a webböngészőből, de itt már nekem nem a már említett, pulseaudio-4.0-tahr606-i386.pet csomag lett a jó megoldás, hanem egy másik pulse-s csomag, ez: pulseaudio-2.1-wheezy.pet
Ezt a másik pulse petcsomagot feltéve, és a desktopra kitett pulseaudio --start és pulseaudio --kill parancsfájlokkal elindítva, illetve leállítva a Pulse-daemon-t már simán lett hangja az új beta webböngészőnek ezen precise puppy verzió alatt.

A pulseaudio problémára jelen esetben a megfelelő megoldást ez a murga-n megjelent OscarTalks által írt mondat adta meg.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewto ... 919#959919

Others have provided links to pulseaudio packages. I have some version 2.1 pets that might work in older Puppies. Firefox 54.0.1 with pulseaudio 2.1 worked for me in Wheezy but pulseaudio is a daemon so you have to make provisions to start it with "pulseaudio --start".
http://smokey01.com/OscarTalks/pulseaud ... wheezy.pet

Mások linkeket adtak a pulseaudio csomagokhoz. Vannak 2.1-es verziójú háziállatok, amelyek régebbi kiskutyákban működhetnek. A Firefox 54.0.1 a pulseaudio 2.1-vel dolgozott Wheezy-ben, de a pulseaudio egy démon, ezért rendelkezéseket kell hoznia a "pulseaudio - start" elindításával.
http://smokey01.com/OscarTalks/pulseaud ... wheezy.pet
(Google-ferdítés, de azért a lényeget jól ki lehet belőle hámozni)

Amúgy az eddigi próbák ezen a precise-571-es Mini puppyn futtatott új béta verzióval meglepően jó eredményt mutattak, az új webböngésző egyetlen egyszer omlott csak össze, azt is természetesen egy youtube weboldalon adta elő, és a böngészőt újraindítva már azon az oldalon sem omlott már utána össze, ezt én haladásnak tudom be. Eddig nálam ezen a Mini puppyn futtatva egészen gyorsan adja be az oldalakat, és egyenlőre még stabilan, és gyorsan lehet vele böngészni, a belinkelt pulseaudio-2.1-wheezy.pet csomagot használva, és semmi más pulse-s csomagot nem feltelepítve még a hangot is simán és egszerűen elő lehetett varázsolni szóval nekem ez a béta6-os verzió, úgy tűnik hogy jobb lett, mint az eddigi kiadott beta-verziók.

NTamas
Hozzászólások: 1157
Csatlakozott: 2014.06.19. 12:36

Re: Firefox

Hozzászólás Szerző: NTamas » 2017.10.10. 17:58

Tegnap, október 09.-én kiadtak a FF-ESR vonalból egy javított, 52.4.1-es verziót.
Kép

Ma, 2017.10.10.-én 01:45-kor kiadták a Firefox-57.0b7-Quantum verziót.
Kép

nocsak
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2014.09.29. 14:01

Re: Firefox

Hozzászólás Szerző: nocsak » 2017.10.14. 22:40

Namost, lehet UFÓk költöztek nálam a rendszerbe, de a Pfinddal sem jutok előbbre a következő ügyben:

Firefox-57.0b7-Quantum verziójából is készítettem egy natúr sfs-t, az /usr/lib/fiefox helyre, de azzal is dettó ugyanaz a tapasztalat. Mindkét esetben felkínál vagy anélkül kapásból frissítéssel indul a firefox. Lefut a frissítés és kigyomlálva az előbb említett könyvtárat eltűnik a rendszerből a böngésző. Jegyzem meg, Live módban tesztelve ugyanez történik. Csatolom a natúr sfs-t, ami hozzáfűzi a rendszerhez a benne található /usr/lib/firefox könyvtárat és ~50MB-os tartalmát, majd megnyitom a böngészőt, ekkor betölt, gyorsan átmásoltam a mentésfájlból a .mozilla könyvtárat a root-ba, hogy legalább az első indulást követően ki tudjam exportálni a könyvjelzőimet. Megtettem, menü >Súgó>Névjegy>Frisítés. Eztuán még elidnul, de ugyanide navigálva még kér frissítést, ekkor egy nagyobb állomány letöltése után elindul a frissítés újbóli folyamata, majd kapok egy sikertelen újraindulást, pontosabban újra sem indulást, majd belenavigálok ROX-szal az elérési útvonalba és gyakorlatilag pár mappát és fájlt leszámítva üres könyvtárat kapok. Másnál mi a tapasztalat?

---

Megoldva! Időközben új kiadás jelent meg, egyelőre ezzel megy tovább minden.

Válasz küldése

Vissza: “Internet”