Pen-Puppy

Pupletek, Új puppy változatok, veruiók, ISO fájlok,
NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Pen-Puppy

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Asterix írta: 2018.04.20. 21:23...Feláll a rendszer nouveau driverrel 1920x1080 felbontásban, net, billentyűzet, menűrendszer mükszik rendesen. ...
Hát igen, a nouveau driverrel jópár NVidia kártya, főleg a régebbiek, ún. haragban vannak, és csak a normal VGA-felbontás(1024x768) a max, amit ilyenkor használni lehet. Ez már nem az első ilyen puppy verzió, ahol ez a gond előjön. Persze, ez egyéni, kártyafüggő, de azért marha jó lenne, ha a build készítők nem csak a nouveau driverre építenének egyedül, hanem betehetnének pl. egy jól bevált nv drivert (netán egy ati drivert is) mellé, hátha azzal jobban működne a régebbi NVidia kártyás gépeknél a puppyjuk. De nem, erre képtelenek, ez a mai trend, alap VGA-felbontással, vagy ha netán mégis szerencséd van, akkor a szimpla nouveau driverrel be tudsz állítani egy, a monitorodhoz illő felbontást, és ezután, ha van miből, akkor esetleg tudsz majd hozzá gyártani megfelelő, saját NVidia drivert is.

Nálam az én régi NVidia kártyámmal sajnos csak az alap VGA-felbontást(1024x768) lehet elérni, de ezzel legalább elindul az iso-ból a merevlemezre kimásolt fő MokshaPup fájlokkal.(frugall-módu használat)

Kép

És ezen a helyzeten a Skami által favorizált zarfy sem segít.(abban sincs választható nagyobb felbontás)
Kép

De legalább ebben a Puppyban végre azonnal, alapból jól működik a Pmusic, több más puppyról ez nem mondható el.
Kép

Noha alapból benne van az mtPaint, de a hozzávaló mtPaint-képlopót utólag kell beletenni, ezt vajon miért nem lehetett azonnal a csomagba betenni? Olyan kicsi a szükséges pet csomag mérete, hogy ez simán belefért volna még ebbe az iso-ba!
Kép

Van ugyan benne egy másik, Screeny nevű képlopó, de az gyakorlatilag használhatatlan képmentésre.
Arra viszont jó volt, hogy az mpv program működését bizonyítsa, egy mp4-es H-264-es kódolású videót játszik az mpv, hibátlanul.
Kép

A Pburn viszont már alapból függőség hiányban szenved!
Kép

Szóval mindjárt jobb a komfort, ha fenn van már a gépen egy normális képlopó program ami ráadásul az mtPant-al jól összedolgozik.
Kép

Nem csípem az új hangerő-szabályozót, és annak újfajta beállító ablakát.
Semmi nem segíti a pontos beállítást, nincs benne (legalább is nálam nem volt) százalékos kijelzés, ami alapján egyforma szintre lehetne hozni a csatornákat. Szemre ez nehezen megy, sokal jobb megoldás a bevált Retrovol szabályozó ablak!
Szerintem ez az új megoldás kissé túl van bonyolítva, de lehet, van olyan mazochista egyén, akinek pont ez kell.
Kép

Bár van benne alapból Pmusic, -és ez végre alapból jól is működik!- én azért a megszokott Audacious-t megpróbáltam rá felvarázsolni a Puppy csomagkezelőjéből, ami amúgy jócskán el van dugva ebbe a szélesvásznú menüben, (van olyan ember, akinek ez tetszik?) alig lehetett megtalálni. Minek kell ezt ennyire túlbonyolítani, túltolni......?
Az Audacious-hoz viszont rengeteg hiányzó függőségi csomagot kellett még a gépre varázsolni, hiába, ez a kicsontozás átka.
Kép

Azért a jól elbújtatott puppy csomagkezelőből minden szükséges függőséget beszerezve, és telepítve már az Audacious is jól működik.
Kép
Kép

Sajnos, ahogy a videójában Skami is megemlítette, lesznek olyan bevált programjaink, amik ezen a puppy verzión nem fognak jól, vagy egyáltalán működni.
Az én esetemben pl. egy ilyen bevált program az Mplayer_TrayRadioHU_1.02+pet csomag, ami a telepítése után azonnal beül a jwm tray-tálcára és onnan lehet indítani, használni. Azazhogy csak lehetne, mert a program a telepítése után nem található meg a tálcán, -lévén nincs is jwm tálca!- a meglévő alsó indítópultra viszont nem lehet betenni ezt az amúgy jól működő programot. Pech....

Noha működik, és használható ez a puppy, de aki a beépített programoktól többet akar, és netán a régi programjait is használni akarja, annak könnyen meggyűlhet a baja ezzel a jwm nélküli verzióval. Hiába szép (ízlése válogatja) a kinézet, animált az ablakok megnyitása, ha netán több régi, bevált programunk nem fog futni ezen a verzión, úgy nem valószínű, hogy azonnali késztetést fogunk érezni az oprendszer váltásra. Mindenesetre a készítőt dícséret illeti meg a végzett munkájáért!

pfeco
Hozzászólások: 173
Csatlakozott: 2014.08.09. 21:24

Re: Pen-Puppy

Hozzászólás Szerző: pfeco »

MoP-2.1 videok (hang nélkül)

Panel
https://drive.google.com/file/d/1p3EiQz ... sp=sharing

Új panel hozzáadás
https://drive.google.com/file/d/1C-kS8X ... sp=sharing

NTamás írta:
Az én esetemben pl. egy ilyen bevált program az Mplayer_TrayRadioHU_1.02+pet csomag, ami a telepítése után azonnal beül a jwm tray-tálcára és onnan lehet indítani, használni. Azazhogy csak lehetne, mert a program a telepítése után nem található meg a tálcán, -lévén nincs is jwm tálca!- a meglévő alsó indítópultra viszont nem lehet betenni ezt az amúgy jól működő programot. Pech....
Mert ez Enlightenment E-17 olyan mint a KDE vagy az XFCE-4 ott sincs JWM-tray tálca,
de itt van ibar (ikonbar) ahova minden olyan alkalmazást be lehet tenni
ami az /usr/share/applications/ könyvtárban megtalálható

Ikonbar (ibar)
https://drive.google.com/file/d/14ykhLC ... sp=sharing

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Pen-Puppy

Hozzászólás Szerző: NTamas »

....de itt van ibar (ikonbar) ahova minden olyan alkalmazást be lehet tenni
ami az /usr/share/applications/ könyvtárban megtalálható....

Ez ok, de azt hiszem, nem értettük meg egymást, ez a progi - valóban van hozzá .desktop file is, hiszen puppy-hoz készült- működése alapból úgy történik, hogy a program az indulásakor már azonnal a tálcára tesz ki egy kis ikont, -eleve oda is dolgozik, nincs más programablaka, csak egy tray-menüje!- és arra a tálcaionra rákattintva jön elő a tálcamenü, amivel a programot vezérelni lehet. Viszont ezt a te puppydban nem működött, mivel nincs jwm tálca, ahová letenné magát a program, és onnan működne. Az oké, hogy van ez az ibar, ahová a .desktop fájt ki lehet tenni, de ez nem oldja meg a problémát, mert a program nem az ibarrra dolgozik, -nem oda fogja tenni a tray-ikonját- hanem a jwm tálcára, ami itt meg ugye alapból hiányzik!
Valószínűleg az összes olyan program, ami a jwm tálcára teszi le magát a programot, illetve oda teszi a program vezérlő menüt, -traymenü- az itt nem, vagy csak hibásan fog működni. Iyen másik program pl. a Dogradio, ami szintén a jwm tálcára teszi a tray-menüjét, bár azt már nem próbáltam ki, -mivel időközben letöröltem a cuccodat- de valószínűleg az sem fog hibátlanul működni ebben a puppyba. De ezt magad is kipróbálhatod, mind a két említett program elérhető a fórumban a multimédia topicból.
Példának okáért itt van az előbb említett Dogradio program képe, feltettem a puppydra, rendben feltelepült, és el is indul, de....

Kép

ez a program normál állapotban két dolgot tesz, letesz egy jwm tray-ikont a tálcára, és ha arra rákattintanál, akkor előjönne a program menü, ahonnan vezérelni lehet a tray-ből a cuccot. Illetve még látható a tálcán, a letett megnyitott program ablak.
Namost, a te puppydban, ahogy a képen is látszik -illetve nem látszik!, mert nincs- nincsen meg a tray-ion és az ahhoz behozható tray-menü, csak egy megnyitott program kisablak látható, amire ha rákattintok,mindenféle egyéb más dolog látható, csak éppen az a menű nem, ami amúgy a programhoz tartozna. Tehát ez is jól példázza azt, hogy olyan programok, amiben van lehetőség a jwm tálcára ikont-és tray-menüt letenni, az ebben a puppyban hibásan fog működni. Még szerencse, hogy a desktopon lévő programban azért ott vannak a program vezérlő gombok, így a program, ha nem is teljes tudásában, de azért képes működni.
Ez mondjuk, nem a Te hibád, ez abból ered, hogy ebben a Pen-Puppy alapját képező pupverzióban eleve nincsen meg a jwm, ez van, de roppantul kellemetlen tud ez lenni, mert ahogy a példa is mutatja, számos olyan bevált, megszokott és használni kívánt alkalmazás van, ami a jwm meglétére épül, és ezeket a felhasználók azon része, akik ezeket a programokat megszokták, itt is használnák, de hát ez nem, vagy csak részlegesen fog csak menni-működni.
Itt van, megcsináltam, amit Te javasoltál, az ibar-ra kitettem az MPlayer-trayradio programot, látszik is, de...

Kép

hiába kattintok rá, semmit nem csinál, csak villog a program nevének a kiírása, és semmi nem indul a progi!

Megjegyzés ehhez:
Ha figyelmesebben megnézed a fenti, utolsó négy képet, azokon magad is jól láthatod, hogy pont az általad említett, és belinkelt képeken jelzett módon próbálkoztam én is, -hiába tettem be oda a kérdéses programot, az nem működött megfelelően- és többek közt emellett még ki is vettem onnan olyan programokat, amik nekem az asztali gépemre amúgy sem kellenek, illetve próbáltam oda tenni pár programot, amit úgy ítéltem meg, hogy gyakrabban kell majd indítanom. Legalább a Pupradio/PupTelly az jól működik, így azért mégsem maradtam rádió program nélkül.

Kép
Kép
Itt már egészen rendezettnek hat a megvariált ibar-os tálca képe.

Kép
Kicseréltem a desktop háttérképet is.

Kép
És szépen felment rá a legfrissebb QT5-öt igénylő SMPlayer+SMTube páros is!
Kép
Kép
Na szóval, itt ekkor ütött be a ménkű, egészen egyszerűen villant egyet a képernyő, és a tálcáron egyszerűen eltűnt az ibar-sávja! - és a benne lévő oda felvett programok ikonja. És ezt azóta sem tudom visszahozni. Az ibar beállításban sem lehet már semmit utólag hozzáadni, teljesen ki van szürkülve a beállító ablak!

Kép
Így emiatt most így néz ki felemásan a desktop.

De ettől az érthetetlen hibától még a feltelepített programok, lásd pl. a yadradiót és az audacious-t, még azért rendben működnek.
Kép
Kép
Kép

De mivel nem tudom javítani a fellépett ibar-os hibát, így ismét kénytelen leszek letörölni ezt a puppy-t, pedig bennem megvolt az akarat, próbálgattam, tesztelgettem, de sajnos úgy tűnik, ez nálam nem válik be. Ráadásul volt még két érdekes részlet is, itt az első fotója.

Kép
Ezt a hibaüzit jópárszor előadta a program, annak ellenére, hogy a kérdéses programot -nem csak a képen láthatót, hanem bármelyiket! - szabályosan zártam be, nem tudom mire vélni ezt, de érdekes az, hogy egy idő után már nem jelentkezett ez a hibaüzi. Talán tanulékony a program? - úgy tűnik, rájött arra, hogy mégiscsak jól zárta be a kérdéses programot az user. :)

A másik fura üzi ablak meg ez lenne.
Kép
Ezt akkor kapom, ha egy bizonyos idő után a képernyő magától lekapcsol, és mivel a gép előtt ülök, én azt gyorsan visszahozom akár egy billentyű, akár az egér mozgatásával. Magát a megfogalmazást nem értem, -túl gyorsan tiltottad le a képernyővédőt- már bocsánat, én ezt a puppyt az alap, beállított képernyővédő beállítással használom, nem is néztem meg, mennyi -beállított- idő elteltével kapcsolja le magától a képernyőt, így emiatt nem tudom pontosan értelmezni a kiírást! Mivel nem tiltottam le semmit, ellenkezőleg, pontosan a gép által automatán bekapcsolt képernyővédőt állítottam meg -de nem tiltottam le!- szóval itt valami nyelvtani hibás megfogalmazást vélek ennél az üzenet ablaknál, amúgy meg azt az emlegetett bemutató módot amúgy sem ismerem, mondjuk most, hogy újra törölni kényszerültem ezt a puppyt, már nagyon nem is izgat a dolog.

A harmadik igen nagy furcsaság itt az, ha a nálunk a fórumban a megszokott frugall módon (telepítem) működtetem ezt a puppy-t, az a kikapcsolása előtt ugyan felajánlja a mentést, és létre is hoz egy mentésfilét, majd ennek a létrehozásakor feldob egy kis ablakot, ahol valamiféle jelszót ír ki, vagy kér be, nem tudom pontosan, mert időközben már leszedtem a cuccot a gépről, de arra még emlékszem, hogy az ablak alján kiírja, jegyezzem meg a jelszót. De azt már nem írja, hogy miért.(vagy csak már nem emlékszem rá pontosan)
A követező induláskor, amikor betöltögette az sfs dolgokat, utána bekéri ezt az ominózus password-ot, ha nem adom meg, -mert nem adtam meg, mivel nem jegyeztem meg azt az első mentésfile készítésekor - 60 másodpercre megáll a betöltés, és mindenféle pirossal jelzett hibákat írat ki a képernyőre, majd egy Warning üzenet, és valamit variál a rendszer, mert ez látszik a piros kiírásokban, és a 60 sec után tovább folytatja a rendszer betöltést, viszont ilyenkor nem az elmentett mentésfilét tölti be, hanem teljesen újra az eredeti puppy sfs-t, és azonnal az angol, alap beállítással indul el a rendszer!(tehát nem a mentett rendszered indul el ilyenkor)

Sajnos képet nem tudtam ezekről a password kérő képernyő üzenetekről készíteni, de nagyjából igyekeztem pontosan leírni a történteket, gondolom Te erre azért tudod a megfelelő választ, én csak a saját logikámból arra következtetek, hogy a mentésfilét védi a rendszer így, egy password-el, és annak hiányában, a jelszó nem megadásakor a betöltéskor - azonnal az alaprendszer indul el, a létező mentésfile, és értelemszerűen a már mentett, előző beállításaim nélkül!
Ezt támassza alá az is, hogy másodjára is enged létrehozni egy újabb mentésfilét, akkor is feldobja a password ablakot, ide beírtam egy saját jelszót, mentettem, majd újraindítva a puppydat, immáron két mentésfilét ajánl fel a betöltéskor, -ahogy azt a puppy szokta is tenni, ha van két eltérő mentésfájlunk - és a második mentésfilét kijelölve, -mert enne tudtam csak az általam adott jelszavát- bekéri a mentésfiléhez a jelszót, beírtam, és innen már simán ment tovább a dolog, és betöltötte a második mentésfilémet, és az abban lévő beállításaimat.
Ezt a dolgot talán nem mindenki ismeri, a Skami féle videóban sincs róla említés, tehát ezzel csak az kerül majd kapcsolatba, aki hozzám hasonlóan elfelejti rögzíteni a mentésfájl készítésekor a rendszer által a box-ban felkínált, vagy a saját magad által megadott password-ot.

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Pen-Puppy

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Na újra én, csak nem bírtam magammal, kíváncsi voltam miért tűnik el az egyik pillanatról a másikra az a fránya ibar a tálcáról!
Nos, negyedszerre is feltettem a szokásos frugall módban ezt a puppyt, és az MPlayer-trayradio valamint a Dogradio kivételével minden olyan programot feltelepítettem, mint amit a legelső próbán is használtam, így a QT5-öt is, -ettől féltem titokban, hogy ez kavarhat be nekem- de nem ez volt a hibás, és nem fogjátok kitalálni, mi vágta haza a rendszert, de előbb még pár kép a legutolsó telepítésből.
Kép
A yadrádió-0.0-6 a streamripper-1.64.6-w5c.pet telepítése után teljesen tökéletesen működik , gyönyörűen vesz fel az adásból, mondjuk ezzel eddig sem volt gond.

Az SMTube+SMPlayer legújabb verziója +a QT5 is teljesen rendben megy rajta, egy gond merült fel, a pupletbe beépített Uget-2.08-as progit el kellett távolítanom, mert nálam nem működött az SMTube-val rendesen, így azt a rendszerből eltávolítottam, és feltelepítettem helyette a már ezerszer bevált uget-1.8.0-i486.pet csomagot, na ezzel a trióval sincs semmi probléma ebben a puppyba, teszik a dolgukat rendesen.
Kép
Kép
Kép

És végül még a kros54 féle kikapcsolómenüt is feltettem, mert az eredeti, beépített nekem nem tetszett, ez viszont itt is tökéletesen teszi a dolgát.
Kép

És most a lényeg, mitől tűnt el a tálcáról nálam az ibar menüsávja.
Jó, vagy inkább rossz szokás, de szinte mindegyi eddig telepített puppyn ott figyel nálam a bleachbit takarító program, ami eddig mindenhol simán, és teljesen rendben tette a dolgát, eddig sehol nem csinált semmi galibát, vagy százszor lepróbáltam, megvan a módszer miket kell bejelölni és ennyi, a program rendben tette a dolgát.
EDDiG!
Most ugyanakkor, teljességgel érthetetlenül jócskán belekavart ebbe a MokshaPup-puduan-7.0.0 teszt verzióba!
A bleachbit-et az eddig megszokott és ezerszer bevált módon lefuttatva látszólag simán végrehajtotta a takarítást, de a következő újraindításkor a már fentebb megemlített módon, az ibar teljesen eltűnt a tálcáról, a benne lévő programok indító ikonképeivel egyetemben!
És ezt azután már semmilyen módon nem tudtam korrigálni, csak a mentésfile törlésével, és egy teljesen alapról történő újraépítkezéssel.
Tehát megvan a bűnös: bleachbit
Szóval aki ezt a MokshaPup-puduan-7.0.0 teszt verziót próbálgatja, és netán hozzám hasonlóan frugall módon tette fel a gépére, az semmi esetre se használja a bleachbit-et, mert úgy járhat, mint én jártam, és neki is el fog tűnni a tálcáról az ibar sávja!
Hogy a bleachbit mit tüntet el, mit néz szemétnek, felesleges bejegyzésnek, nem tudom, a MokshaPup-puduan-7.0.0 teszt verzióba, a root könyvtárba belenézve számos, eddig nekem ismeretlen alkönyvtárakat véltem felfedezni, lehet ezekben van annak az ibar-nak a configjai, és talán azt(azokat) tüntethette el a bleachbit, nem tudom, talán pfeco tudja majd erre a jó választ.
Mindenesetre addig ne használjátok ezen a rendszeren a bleachbit programot! - mert újratelepítés lesz a vége.

pfeco
Hozzászólások: 173
Csatlakozott: 2014.08.09. 21:24

Re: Pen-Puppy

Hozzászólás Szerző: pfeco »

NTamás köszönöm a részletes tesztelést és az észrevételeket, mivel nem telepített rendszeren
hanem pen-ről készítem a puppy remastereket így nem is készítek mentés fájlt ezért nem tudtam
hogy itt hogyan működik. A JWM tálcára beépülő progrmok sajnos jelenleg nem működnek (én is próbáltam).
A következő könyvtárban vannak a Moksha beállításai: /root/.e
ha ez megsérül a rendszer alap beállítással indul default témával.

NTamas
Hozzászólások: 1872
Csatlakozott: 2014.06.19. 13:36

Re: Pen-Puppy

Hozzászólás Szerző: NTamas »

Köszönöm szépen a visszajelzést, és is erre a könyvtárra (root/.e/) tippeltem, nálam a bleachbit takaritása után volt itt pár üres alkönyvtár, akkor ez a hiba oka! Jó tudni ezt, és akkor mellőzzük a jövőben ennél a puppynál a bleachbit progit!

Amúgy még eszembe jutott két érdekesség, amit nem írtam meg neked, nem mondanám hibának, inkább csak érdekességnek.
Az első, a hangerő értéke minden újraindítás után visszaáll egy minimális értékre, és nem tartja meg az újraindítás előtti, beállított értéket!
Ez biztos lesz, akinek zavaró, először nekem is az volt, de azután rájöttem, mégsem olyan rossz dolog ez, hiszen, ha pl. éjszaka dolgozol, indítod be a gépedet, akkor az pl. kifejezetten jól jön, ha nem az előző, nappali zenehallgatási hangerő beállítással indul el a géped,
A másik furcsaság, de lehet, ez csak az én öreg billentyűzetemnél van, lép fel, hogy ebben a puppyban az induláskor automatán a Caps Lock kijelző bekapcsol, ég a visszajelző lámpa, de ennek ellenére a billentyűzeten való írás az mégis a kisbetűvel történik meg. Viszont a Caps Lock visszajelző égőjét, ledjét egyáltalán nem tudom kikapcsolni, hiába nyomogatom a billentyűzeten a Caps Lock gombot, ezzel nem tudom elaltatni a visszajelző ledet, nem tudom, hogy ilyent tapasztalt e más is, valszeg ez nálam jöhet csak elő, de érdekes módon a többi kipróbált, és telepített puppyn ilyent még sohasem tapasztaltam, és ez azt bizonyítja, hogy talán mégsem az én billentyűzetem lett hibás.
(asztali teljes, numerikus billentyűzet, 104 gombos HU-s, +MS gombos, Generic billentyűzet, amúgy Azona névre hallgat a szentem)

pfeco
Hozzászólások: 173
Csatlakozott: 2014.08.09. 21:24

Re: Pen-Puppy

Hozzászólás Szerző: pfeco »

A Bleachbit használható a Rendszer Gyorsítótár törlését nem szabad engedélyezni vagy
a /root/.cache/efreet/ kőnyvtárat kell elmenteni.

-túl gyorsan tiltottad le a képernyővédőt- a figyelmeztetés akkor jelenik meg ha a képernyővédő futását gyorsan megszakítjuk
A Moksha nem a puppy beállítást tekinti alapnak itt kell beállítani
Főmenü--> Összes--> Képernyő--> Üres képernyő (Képernyővédő)
A másik furcsaság, de lehet, ez csak az én öreg billentyűzetemnél van, lép fel, hogy ebben a puppyban
az induláskor automatán a Caps Lock kijelző bekapcsol, ég a visszajelző lámpa
Nem a billentyűzet miatt van egyenlőre nem találom mi okozza.

Avatar
S-kami
Adminisztrátor
Hozzászólások: 1089
Csatlakozott: 2014.04.16. 12:54
Kapcsolat:

Re: Pen-Puppy

Hozzászólás Szerző: S-kami »

Sziasztok!
A Facebook oldalon a magyar linux felhasználók csoportból jött egy megoldás:

Kód: Egész kijelölése

# echo 0 >/sys/class/leds/input0::capslock/brightness
https://m.facebook.com/groups/153046138 ... up_comment
Puppy linux ! Mert megérdemlem !
Gyertek fel a csetre ! Katt ide a csevegéshez: https://discord.gg/9pm6rTfG5s

pfeco
Hozzászólások: 173
Csatlakozott: 2014.08.09. 21:24

Re: Pen-Puppy

Hozzászólás Szerző: pfeco »

SliPen-4.5 32bit(béta teszt verzió)
Saját készítés a Tazpup2.3 build kit-tel nem remaster (alap slitaz-rolling-core).
Kernel 4.12.8-lxpup-pae 32bit (cserélhető)
Ablakkezelők openbox,lxde,jwm,e17 (alap lxde ami bejelentkezéskor F1 billentyűvel váltható)
asztal kezelő PCmanFM-desktop.
fdrv firmware-k ,ydrv magyar nyelvi fájlokat és ahhoz tartozó modosításokat tartalmazza.

Bejelentkezés: Jelszó:
root root
tux tux

Teljes nyelvi beállitás Asztal -> Nyelv beállítás menüpontnál majd ki-be jelentkezés.

slipen-4.5-e17.jpg
slipen-4.5-e17.jpg (81.83 KiB) Megtekintve 6083 alkalommal
Letölthetö (126Mb):
https://drive.google.com/file/d/1gBQX4S ... sp=sharing

pfeco
Hozzászólások: 173
Csatlakozott: 2014.08.09. 21:24

Re: Pen-Puppy

Hozzászólás Szerző: pfeco »

További képek:
slipen-4.5-lxde.jpg
slipen-4.5-lxde.jpg (68.35 KiB) Megtekintve 6083 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pfeco 2018.06.04. 11:10-kor.

Válasz küldése

Vissza: “Pupletek”