Retro lemezújság-archívum

Dos, nes, snes, játékgépek, callus, amiga, emulátorok, retro gépek
Avatar
csipesz
Hozzászólások: 501
Csatlakozott: 2014.06.24. 10:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Retro lemezújság-archívum

Hozzászólás Szerző: csipesz » 2016.10.13. 21:19

Helló. - Voltak, ugye, a 90-es években az ilyen lemezújságok, melyek többnyire felfértek egy floppilemezre, és a gyerekek - mivel csak nagyon kevesek engedhették meg maguknak az internetet - kézrõl kézre adták/másolgatták egymás közt; nu, akiket még ma is érdekel az efféle kalcsör, azok látogassanak el ide:
https://files.scene.org/browse/mirrors/flerp/.2/Diskmag
nagyon sok régi érdekesség tölthetõ le innen, sok-sok közülük magyar nyelven - nem csak diskmag-ok, de rengeteg modul-zene is.
A diskmag-ok nézegetéséhez csak a dosbox használatában kell jártasnak lenned, ha ez adott, akkor máris élvezhetõek e korabeli "underground" kultúrtermékek.

Avatar
csipesz
Hozzászólások: 501
Csatlakozott: 2014.06.24. 10:02
Tartózkodási hely: Isaszeg

Re: Retro lemezújság-archívum

Hozzászólás Szerző: csipesz » 2016.10.20. 12:39

Mióta a fenti dolgot írtam, eltelt egy hét. Ezalatt átrágtam/küszködtem magam a fent jelzett webcím összes magyar nyelvű lemezújságján, és "DOSbox alatt megy/nem megy"-féle szortírozást tartottam köztük. A végeredmény hatalmas, használható mennyiség, mely tömörítetlenül 720 Mb, zipbe tömörítve 404 Mb helyet foglal el. Ezt most felnyomtam a megára, akit érdekel, tessék: - ja és kéretik a gyűjtemény kultúrális szemétnek ítélt hányadát(lesz ilyen) nem rajtam számonkérni - elvégre anno nem én írtam ezeket, én csak egy gyűjtő vagyok. Köszönöm.
DOSboxAlattMukodoMagyarLemezujsagokGy.zip 404.0 MB
https://mega.nz/#!7cVClarC!ssVHoyD9bKL5 ... Trgzvxjpus
Még valami: a Mega újabban ezzel örvendezteti a nagyérdeműt:
MegaUjabbGyokersege.jpg
MegaUjabbGyokersege.jpg (96.73 KiB) Megtekintve 609 alkalommal
Ez ellen az egyetlen megoldásnak az látszik, hogy be kell regisztrálj hozzájuk email címmel, jelszóval, erre adnak, ugye 50 giga tárhelyet; namost a böngésző cím-mezejéből másold ki azt a címet, ahonnan eddig nem engedett letölteni;
belépsz(megfelelő böngészőn! - chromium, opera, vivaldi, maxthon) a saját mega fiókodba, s miután benn vagy, most illeszd be a letölteni kívánt cucc megás címét a cím-mezőbe, lépj oda, indítsd a letöltést - most már hagyni fogja.

Válasz küldése

Vissza: “Retró Varázs”