LibreOffice_5.3.3.2 x86 Hu SFS

NTamas elkészítette a libreoffice új verzióját, eredeti bejegyzés és visszajelzés ide kattintva:
http://skamilinux.hu/phpBB3/viewtopic.php?t=458&p=5115#p5115

Szerző: NTamas

Akinek elég csak az .sfs csomagmegoldás, annak itt egy link

LibreOffice_5.3.3.2_PuppyLinux_x86_Hu.sfs Size: 258.9 MB
a legújabb 32 bites verzióból, tegnap készítettem, és nálam több frugall módú puppy linuxon is ki lett próbálva, a java futtató az vegyes volt a próbált 571 Precise puppykban, volt két openjre1.6-1.7 verziót tartalmazó puppy, illetve volt egy Sun java jre1.8-as verziót tartalmazó puppy is, mindegyiken jól futott az új LibreOffice.sfs csomag nálam. Egyetlen kis problémám akadt, ez pedig az sfs fájl felcsatlakozása utáni sfs-load által feldobott indító kép, amiben csak a legalsó pontban látható egy LibreOffice elem, a többi menüpontban valamilyen okból -nem jöttem rá, miért- itt nem jelennek meg a többi, indítható alkalmazásnevek. (de ha a nem látszó, de azért még elindítható Office nevekre kattintunk, azért rendesen, hiba nélkül elindítja az ott lévő, de nem látható alkalmazást)
Kép
Itt nekünk alulról a harmadik gombot kell kiválasztani a LibreOffice alap indító ablakához. Onnantól már a program hibátlanul kijelez mindent, sőt, az sfs felcsatolása után a Precise 571 puppyk főmenüjében is megjelennek rendesen az Office indítható elemek az egyes menüpontokban.
Kép
A LibreOffice alap indító ablaka a puppy linux menüben az Iroda-LibreOffice 5.3.3.2 néven található, indítható el.
Kép
Az új LibreOffice-t is ajánlatos testre szabni, az Eszközök menüben a beállításokban még egy, a puppy tálcára beülő gyorsindító is bekapcsolható, ebben sajnos a nevek előtti, kis képek nem látszódnak, de minden indítható, működik ebben a tray-ablakban is.
Kép
Kép
A LibreOffice 5.3.3.2.sfs a hivatalos weboldalról letöltött Linux-os deb csomagokból készült, skami régi, a fórumunkban is olvasható megoldás recepje által.
Akinek esetleg mégis a pet csomag kellene, az az sfs csomagot UExtract-al csomagolja ki, majd a kapott könyvtárból már tud pet csomagot készíteni.
Aki esetleg kipróbálja az új, LibreOffice 5.3.3.2.sfs csomagok, kérem jelezzen vissza, hogy nála hogyan működik, köszönöm.

megosztom

One comment

Vélemény, hozzászólás?