Legacy OS 2017

john biles a murga fórumon bejelentette a Legacy OS legújabb kiadását.

Annak, aki már régóta használ kölyökkutya linuxot, talán már nem ismeretlen a TEENpup, ami alapvetően abból a célból született, hogy az egyébként elég szűkös lehetőségekkel rendelkező EEPC jól használhatóvá váljon.

Ebből a projektből lett aztán végül egy közösségi kezdeményezés, a Legacy OS, ami ennek az alapötletnek egyfajta továbbfejlesztése.

Használható gépet varázsolni a kis retró masinákból, de immáron nem csak az említett netbook szériából, hanem bármelyik öregecske gépből.

Alapvetően a fő cél a régi Pentium 3 -as és a korai P4 -esek használhatóvá tétele, illetve természetesen a már bevált és kipróbált legacy progik beépítése.

Ami valóban nagy meglepetés, hogy még ma is ennyien töltik le és hogy új kiadást kapott az immáron 10 éves puplet ! Hatalmas gratula a készítőknek ! 😀

Mivel régi disztró, így szükséges volt új driverek és a WPA2 eljárás beépítése, hogy azért a legtöbb wifi-routerrel használni lehessen, illetve hogy az interneten kapható olcsó usb wifi modulokkal is működésre lehessen bírni a masinákat.

A bejelentés szerint ez az utolsó ISO kiadás, mostmár a hibajavításokra és a funkciók fejlesztésére fognak koncetnrálni a készítők, hogy minél használhatóbb legyen a rendszer és kényelmesebb.

A CD kép mérete 698 MB, amivel szintén nem a csöppségek táborát erősíti, viszont így egy sokkal színesebb és gazdagabb rendszert kapunk cserébe és hát talán a mai világban ez már talán annyira nem is számít olyan nagyon, mint akár mondjuk 10 éve…

Az biztos, hogy alapos ráncfelvarráson esett át, szép témákkal, egy új háttérkép cserélővel és természetesen hátterekkel, valamint a számos javításhoz és funkcióhoz egy teljesen átszabott, a mai modern pupletekhez hasonlatos vezérlőpult is megtalálható a kényelmesebb kezeléshez.

Mivel régi gépekhez készült, ezért előfordulhat, hogy nem mindenkinek fog tökéletesen működni a rendszer, hiszen azért mégiscsak “Legacy” az ajánlás szerint.  😀

Ez az egyik olyan puppy sorozat, aminek jelent meg többek között gamer kiadása is, kifejezetten játékosok számára  az alábbi linken:LOS2.1GAMER.iso

További alkalmazások és fájlok:
https://sourceforge.net/projects/legacyoslinux/files/

Jó töltögetést!

Letöltés és a projekt hivatalos oldala:
https://sourceforge.net/projects/legacyoslinux/

Az eredeti bejelentés a murga fórumon – és persze visszajelzés:
Legacy OS 2017 Released

Wiki oldal – több infó:
http://puppylinux.org/wikka/LegacyOS

Alternatív letöltés:
http://archive.org/download/RussoodlessPuppyLinuxStuff-LegacyOS/LegacyOS2017.iso

S-kami:
Related Post

This website uses cookies.