Discord – az új generációs csevegő program

Nyilván sokan szoktunk csevegő programokat használni és a legtöbben manapság a mikrofonos, beszéd alapú alkalmazásokat tartjuk előnyösnek.

Nos, úgy néz ki, hogy egy egészen új és teljesen ingyenes alkalmazás készül átvenni a piacon már megtalálható alkalmazásoktól a vezető szerepet, vagy legalábbis előkelő helyet megszerezni és ez a Discord.

A projekt weboldala alapból angol, de ez nem szabad, hogy bárkit is elijesszen szerintem, hiszen egy kis próbálkozás után viszonylag könnyen rá lehet jönni, hogy mi mire való.

A Discord egy alapvetően játékosoknak tervezett alkalmazás és mint ilyen, alapvetően azt a legfőbb célt hivatott betölteni, hogy a játékok futtatását semmilyen körülmények között ne zavarja, a lehető legminimálisabb mértékben használja a gép erőforrásait és könnyedén hozzáférhető legyen mindenki számára.

Ennek megfelelően a program kellően gyors és számos platformon, windowson, MAC -en, androidon és persze linux rendszeren is elérhető, illetve, ami még talán ennél is érdekesebb és amit én is a legjobb dolognak tartok, webböngészőből is használható, így aki nem saját gépen dolgozik, az is könnyen hozzáférhet adott esetben.

A főbb tulajdonságait az alábbi táblázat foglalja össze napjaink divatos alkalmazásainak hasonló lehetőségeivel:
https://discordapp.com/features

A Discord teljesen ingyenes, több más divatos alkalmazás rendelkezik integrációs lehetőséggel, mint a Steam, Twitch, Reddit és persze a kinézetét azt mindig kiemelik a beszélgetésekben, ami valóban elég kényelmesre és modernre sikeredett.

Én még tesztelgetem kicsit, aztán elképzelhető, hogy ha beválik, akkor lecserélem a főoldali csetet. Több értelme lenne, mert a jelenlegi megoldás egy kicsit lassúcska és buta is… bár a célnak eddig tökéletesen megfelelt.

Az alkalmazás weboldala:
https://discordapp.com/

Jó csevegést és tesztelgetést !

S-kami:
Related Post

This website uses cookies.